Foto: DELFI
Virsrakstā pieminētās lakstīgalas ir ļoti zīmīga piebilde, jo abi ziedu pilnie dārzi atrodas tieši pie Lakstīgalu saliņas, kur pavasaros putni tiešām rauj vaļā varenus koncertus. Netālu no Maltas upes dzīvo Ilze Sondore, kurai kaimiņos saimnieko Jeļena Luriņa, un abas priecājas, ka dārzus nešķir žogs. Ciemos var aiziet pa taisno! Uzkožot kraukšķīgu arbūza šķēli terases paēnā, dāmas stāsta, ka labprāt savā starpā dalās gan ar dārzkopības padomiem, gan stādiņiem.


Radu raksti un cieša draudzība

Ilzi pazīst visā Rēzeknes novadā, jo viņa ir žurnāliste laikrakstā "Rēzeknes Vēstis", bet Ļena ir farmaceita palīdze vienā no Viļānu aptiekām. Viņas nav kaimiņienes vien, Ilze ir Ļenas dzīvesbiedra māsīca, kā arī dēla krustmāte: "Mums te svētki ir katru dienu, kursējam no vienas mājas uz otru ar šķīvjiem rokās," joko Ļena.

Allaž, aizejot ciemos, var izstaigāt draudzenes dārzu un pamielot acis – šobrīd izplaukuši flokši, hortenzijas un pīpenes. Ilzei mīlestība pret ziediem un dārza darbiem radās jau bērnībā: "Daudzi flokši ir vēl mammas stādīti, no viņas esmu mantojusi šo aizraušanos un visus brīvos brīžus pavadu puķu dobēs." Apkārt ir daudz lielu koku, un rudeņos lapu ir pārpārēm: "Sakasījām, salikām lielā kaudzē, kas apauga ar zāli, – sanāca tāds smuks uzkalniņš!"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!