Foto: Anitra Tooma
Jau otro gadu pēc kārtas par viskrāšņāko un skaistāko puķu dobi atzīta dobe, kas atrodas Kuldīgas un Slokas ielu krustojumā. Kādi augi sastādīti šī gada skaistākajā dobē?

Atgādinām, ka šajā pašā dobē pērn auga Āfrikas sarzāles, dzeloņainās kelomes, pūkainās rudbekijas, divplūksnu kosmejas, ferullapu sunītis, eklona akmeņsēkle, parastā raudene un divkrāsu krustaine. Taču šogad stādījums ir pamainījies! Ne miņas no tā, kas bija pērn.

Dārzniece Aelita Strujeviča un viņas kolēģi arī šogad Kuldīgas un Slokas ielu krustojumā radījuši krāšņu dobi, kurā ir jauktā tipa stādījumi. Kā informē SIA "Rīgas Meži" daļas "Dārzi un parki" pārstāvji, ainavu arhitekte izvēlas sugas un šķirnes, bet kā tās izvietot: tas ir dārznieces Aelitas Strujevičas ziņā.

Lūk, kādi augi sastādīti visskaistākajā Rīgas dobē:

  • Parastais rīcins 'Carmencita Rose',
  • Dienvidamerikas verbēna 'Violetta',
  • Dārza dālija 'Mystic Sparkler',
  • Blūma skaistnātrīte "Copa Copper", "Solento Lime",
  • Divplūksnu kosmeja 'Apollo White',
  • Dārza dālija 'Melody Allegro',
  • Ilgziedu begonija 'Eurovision Rose',
  • Enģeļlapu krustaine 'Angel Wings'.

Tāpat uzņēmuma pārstāvji norāda, ka ir cilvēki, kam goda lieta augus tumsas aizsegā nozagt. Ja dobē postījumi ir lieli, var manīties sugu sastāvs.

Uzvarētājdobe Kuldīgas un Slokas ielas krustojumā:

Kā portālu informēja SIA "Rīgas Meži" daļas "Dārzi un parki" pārstāve Anitra Tooma, kopumā šogad apstādījumos iedēstīti vairāk nekā 70 tūkstoši stādu. Vienā dienā Rīgas dārznieki spēj iestādīt līdz pieciem tūkstošiem stādu. Lielās dobes tiek dēstītas talkās, kad strādnieki jau agrās rīta stundās tiekas pie puķu dobes, pēc projekta skices uz zemes zīmē rakstus, pēc tam tos aizpildot ar stādiem. Tur vajag precizitāti un pacietību, daudz mietiņu un vairākus simtus metru garas auklas.

Šeit vari aplūkot pārējās šī gada skaistākās dobes Rīgā, tajā skaitā arī dobes, kas ieguva 2. un 3. vietu dārznieku balsojumā. Starp citu – tur vari noskatīt kādu ideju savām dobēm!

Kā vērtēja Rīgas visskaistāko puķu dobi:



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!