Foto: DELFI Aculiecinieks

Tā kā sakņu sezona šobrīd rit pilnā sparā, tad ir īstais laiks dārzkopjiem atrādīt savus dārza brīnumus. Portāla Delfi lasītāja Zinaida padalījusies ar Ķekavā izaudzētajiem dārza brīnumiem, kartupeļiem, no kuriem lielākais esot 22 centimetrus garš un 872 gramus smags.

Kā stāsta Zinaida, svēršanas darbi sākti uzreiz pēc ražas novākšanas, jo tik iespaidīgi tupeņi pašas dārzā vēl nav sastapti. Pēc rūpīgiem mērījumiem noteikts, ka lielākais kartupelis ir 22 centimetrus garš un 872 gramus smags, bet mazākais - tikai divus centimetrus īsāks un 673 gramus smags.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Attēlā var redzēt ceru, pēc kura noteikts – kartupeļi augot ir desmitkārtojušies, jo svars sasniedzis trīs kilogramus.

Saimniece stāsta, ka pavasarī bija plānots siltumnīcu pārnest uz citu vietu, taču tās vietā vēl negribējās sēt zālienu, tāpēc tika nolemts tur iestādīt dažādus dārzeņus, tai skaitā kartupeļus. Kartupeļi esot iestādīti ļoti agri un tie sākuši dīgt vēl tad, kad siltumnīca vēl nebija pārnesta uz citu vietu. Kā stāsta saimniece, tad maija vidū, kad tie jau auga brīvā vaļā, kartupeļu stādi esot sasnieguši 20 centimetru augstumu.

Kartupeļu sēklas esot atvestas no Vācijas, taču šķirnes apraksts nebūt nesolīja tik iespaidīga lieluma kartupeļus, stāsta Zinaida. Labvēlīgie apstākļi, visticamāk, bijuši auglīgā augsne un siltums augšanas sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!