Foto: Artis Veigurs
Dārza karalienes rozes pašlaik daiļi izkrāšņo Ķemeru vēsturisko parku. Populārajā Jūrmalas tūrisma objektā šobrīd iestādītas gandrīz 2500 rozes baltās, sārtās un dzeltenīgās krāsās, kopumā aizņemot 1800 kvadrātmetru platību.

Jūlijs ir brīnišķīgs laiks, lai apmeklētu Ķemeru vēsturisko parku un izbaudītu pasakaino rožu ziedēšanas laiku. Tas ir senākais un apjomā lielākais publiskais dārzs Latvijā ārpus Rīgas, kas kopš pagājušā gada augusta ir pieejams atpūtniekiem un kļuvis par vienu no populārākajiem Jūrmalas tūrisma objektiem. Parka apmeklētājus šobrīd priecē pazīstamāko un iecienītāko rožu šķirņu – 'Rugelda', 'Rītausma', 'Westerland', 'Alabaster', 'White Meidiland', 'Artemis', 'Schneewittchen' u.c. – krāšņie ziedi rotājas baltās, sārtās un dzeltenīgās krāsās.

Parka apstādījumos atbilstoši kūrorta stilistikai izmantots daudzveidīgs krāšņumaugu sortiments. Drīzumā parkā uzziedēs arī hortenzijas, apstādījumos sakuplojušas astilbes, monardas, ehinācijas graudzāles un daudzi citi stādījumi, augiem savā ziedēšanā un dekorativitātē nomainot citam citu un atdarinot dabisko pļavu.

Ķemeros var baudīt ne tikai vēsturiskā parka burvību, bet arī uzkāpt 42 metrus augstajā ūdenstornī, kas ir Latvijas industriālā mantojuma sastāvdaļa un valsts nozīmes arhitektūras piemineklis.
Ūdenstornis ir atvērts apmeklētājiem no maija līdz oktobra beigām, katru dienu no pulksten 10 līdz 18. Apmeklējums ir bez maksas. Par papildus maksu var pieteikt ekskursiju pa atjaunoto Ķemeru kūrorta parku un ūdenstorni visa gada garumā. Ekskursiju var pieteikt, zvanot uz tālruni +371 29126551. Vērs uzmanību, ka augšējā skatu laukuma (42 m) apmeklējums ir tikai ar iepriekšēju rezervāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!