Foto: Shutterstock
Visi zinām un protam atšķirt ābolu no mango vai banānu no pomelo, taču, raksturojot, kā tie aug dabā, gan varētu kļūdīties. Tas gan ir visai saprotami, ņemot vērā, ka mūsu platuma grādos nav kivi plantāciju un kokos neaug granātāboli, tomēr nelielā virtuālā ceļojumā eksotisko augļu valstībās gan varam piedāvāt doties.

Vai zināji, ka viens kumkvata koks gada laikā var saražot pat vairākus tūkstošus augļu? Interesanti fakti ''Tavs Dārzs'' stāstu arhīvā atklājas arī par ananāsiem – lai arī to uztveram kā vienu lielu augli, patiesībā tā ir augļkopa, kas veidojas, saaugot kopā daudziem mazākiem augļiem, kuri katrs attīstījušies no atsevišķa zieda. Turklāt ananasi nebūt neaug kokos, bet atklātos laukos, gluži kā mums kāpostgalvas.

Savukārt banānkoka dzīves cikls arī ir visai interesants – tas augļus ražo tikai vienu reizi, un pēc tam augs iet bojā, taču šajā vienā reizē var novākt līdz pat 200 banānu.

Iepazīstoties ar eksotisko augļu dzīves stāstiem, uzzināsi daudz jauna par ierastajiem augļiem, kas šķiet tik pašsaprotami, nonākuši veikalu plauktos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!