Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Tūliņ jau krāšņo vizbulīšu ziedēšanu Latvijas mežos nomainīs maijpuķītes, bet Beļģijā ir iespaidīgs dižskabāržu mežs, kurā ik pavasari pasakaini skaisti zied zilās pulkstenītes.

"Tavs Dārzs" jau savulaik vēstīja par gleznaino pulkstenīšu mežu, kas tiek saukts arī par "Blue Forest" ("Zilo mežu"). Hallerbos jeb Halles mežs izpleties vairāk nekā 550 hektāru platībā Beļģijā, Hallē, starp Flandriju un Valoniju, 30 minūšu brauciena attālumā uz dienvidiem no Briseles.

Ik gadu tas piesaista interesentus no visas pasaules, kuri grib savām acīm klātienē redzēt gleznaino mežu un pulkstenītes, kas izvijušās cauri dižskabāržiem gluži kā upes. Īpaši krāšņi mežs izskatās saullēktā vai saulrietā, jo tad cauri mežam izlaužas saules stari, radot maģiskus skatus. Zinātāji arī teic, ka tieši saullēktā vai saulrietā pulkstenīšu patīkamo aromātu var sajust spēcīgāk.

Šim mežam ir sava mājaslapa, kurā var iepazīties ne tikai ar meža apmeklēšanas noteikumiem, bet arī var izstudēt pastaigu kartes. Kā vēsta informācija meža mājaslapā, tajā ir aizliegti droni, kā arī iebraukšana ar mašīnām, nemaz nerunājot par to, ka šos ziedus nedrīkst plūkt.

Tā kā jaunā koronavīrusa dēļ pašlaik ir paralizēta ceļošana, tad piedāvājam foto ieskatu gleznainajā pulkstenīšu mežā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!