Foto: Publicitātes foto
Latvija var lepoties ar strādīgiem un čakliem ļaudīm, kas velta savu brīvo laiku, lai interesanti un skaisti labiekārtotu savus īpašumus. Pēc divu gadu pauzes šogad sakoptākās sētas, kurās saimnieki ieguldījuši lielu darbu, kā arī radoši izpaudušies, veidojot netradicionālus dārza elementus, godināja Baltinavas novadā.

Kā portālu "Tavs Dārzs" informēja Baltinavas novada domes Sabiedrisko attiecību speciāliste Silvija Buklovska, Baltinavas novadā konkurss "Sakoptākā sēta" nenotiek katru gadu. Tas tika organizēts 2011., 2012., 2014. un 2016. gadā, taču šogad nolemts konkursu "Sakoptākā sēta Baltinavas novadā" izsludināt atkal. Konkursa norises laiks bija no 20. jūnija līdz 20. jūlijam.

Dalībai tika pieteikti 13 īpašumi, atklāja Buklovska. "Jūlijā komisija piecu cilvēku sastāvā brauca lūkot novada skaistākās un sakoptākās sētas un vienprātīgi nolēma, ka jāgodina visi pretendenti." Sakoptāko sētu īpašnieki tika cildināti 10. augustā, kad Baltinavas novads svinēja savas pastāvēšanas pirmo desmitgadi. Katrs dalībnieks saņēma pateicības rakstu un košumkrūmu kā dāvanu.

Valentīnai un Edmondam Kašiem – pateicība par plaši koptu lauku sētu "Ausmas" ar pārdomātu puķu un mūžzaļo krūmu stādījuma akcentiem.

Aija Keišai – pateicība par veiksmīgi izmantotu reljefu un daudzveidīgi, augstvērtīgi apzaļumotu, praktiski iekārtotu plašo dārzu lauku sētā "Siltumi".

Aelitai un Edgaram Mežaliem – pateicība par racionāli izveidotu un labi koptu mājas dārzu un tai pieguļošo teritoriju lauku sētā "Gaigali".

Janīnai un Aldim Keišiem – pateicība par labi koptu, ziedošiem, košiem ziedu akcentiem veidotu, funkcionāli daudzveidīgu un praktiski iekārtotu pagalmu un dārzu.

Valentīnai Daukstei –pateicība par lielu ieguldījumu bagātīgu augu un mazo skulptūru dārza veidošanā.

Ingrīdai un Jānim Briežiem – pateicība par gaumīgi izveidotu, koptu dārzu, rotātu ar mūžzaļo krūmu, ziedu akcentiem, bērnu rotaļu laukumu, atpūtas zonu.

Veltai un Andrim Ločmeļiem – pateicība par profesionāli veidotu, savdabīgu un formās bagātu dārzu.

Elizabetei un Guntaram Zelčiem – pateicība par kompozicionāli līdzsvarotu dārzu ar atpūtas zonu lauku sētā "Rudzupuķes".

Ilonai un Ivaram Mežaliem – pateicība par labi koptu, mājīgi izveidotu un pārdomāti veidotu dārza ainavu.

Marutai un Vjačeslavam Gamaziniem – pateicība par kompozicionāli labi izveidotu un perfekti koptu mājas pagalmu un piemājas dārziņu.

Ainai Ločmelei – pateicība par rūpīgi izveidotu, spilgtu, krāsās daudzveidīgu ziemciešu mājas dārzu lauku sētā "Asteres".

Marijai un Vasīlijam Bilejiem – pateicība par labi koptu, mājīgi izveidotu, ainavisku un mazām skulptūrām iedvesmotu dārzu.

Irinai Nikolajevai – pateicība par interesantu, radoši izveidotu, mazo skulptūru dārzu.

Objektus konkursam varēja pieteikt ēkas īpašnieks vai jebkura cita persona, kurai saimnieks ir devis piekrišanu, skaidroja Buklovska. "Konkursa mērķis bija veicināt Baltinavas novada administratīvās teritorijas sakopšanu un ainavu veidošanu, rosināt iedzīvotāju aktivitāti un līdzdalību kultūrvides veidošanā, motivēt novada iedzīvotājiem būt atbildīgiem par sava īpašuma sakārtošanu, kā arī popularizēt konkursa uzvarētāju pieredzi un sasniegumus."
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!