Foto: Publicitātes foto

Tā kā aktīvā dārza sezona noslēgusies un tagad jānodarbojas ar rudens darbiem, ir īstais brīdis pakavēties atmiņās par vasaru. Nekad nav par agru meklēt iedvesmu un idejas savam nākamā gada dārzam, tāpēc piedāvājam virtuāli paviesoties aizvadītās vasaras sakoptākajās sētās Jaunpils novadā.

Lai godinātu un cildinātu sakoptāko un skaistāko sētu īpašniekus, neiztrūkstošs dārzkopju pasākums Jaunpils novadā katru gadu ir sakoptāko sētu konkurss "Skaista mana sēta", portālu "Tavs Dārzs" informēja vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja Dzidra Krastiņa. "Pēc Dārzu svētku pasākuma augusta sākumā žūrija devās apskatīt konkursam pieteiktās sētas. Te nu būs atkal jāatkārtojas, bet arī šajā gadā mūs pārsteidza un iedvesmoja vēl līdz šim neredzētais," tā Krastiņa.

Foto: Publicitātes foto

"Sētas priecēja ar augu daudzveidību un bagātību, kārtību un sakārtotību, kā arī ar saimnieku izdomu un zināšanām," teic vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja. Šogad konkursam tika pieteiktas sētas visās trīs nominācijās – "Lauku sētas", "Ciemata mājas" un "Daudzdzīvokļu mājas", kopā – astoņas, kā arī viens objekts.

Sakoptāko sētu laureātu sveikšana notiks 15. novembrī Jaunpils muzeja telpās. Neiztrūkstoša pasākuma daļa ir interesanta un izzinoša lekcija, kas norisināsies arī šogad. Interesenti tiks iepazīstināti ar Lipsku ģimenes saimniecību no Krimuldas novada un zīmola "Absolūts ēd" produkciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!