Foto: F64
Rundāles pils parks pašlaik ir ieskauts īstās ziedu kupenās, jo tur pilnā sparā zied dārza karalienes – rozes. Tās ar savu ziedēšanu sākušas priecēt jau jūnija izskaņā, bet tagad ziedi atraisīti visā krāšņumā, pārvēršot parku īstā pasaku valstībā.

Ik gadu rožu ziedēšanai par godu tiek rīkoti arī Dārza svētki, un arī šis gads nebija izņēmums. Brīvdienās parks kūsāja no apmeklētājiem, kas ne tikai baudīja vareno rožu ziedēšanu, bet arī aplūkoja muzikālus priekšnesumus un iegādājās tirdziņā kādu augu arī savam dārzam.

Lai gan 13. Dārza svētki jau ir aizvadīti – rožu ziedēšana nav nokavēta! Parkā ir vairāk nekā 2000 rožu šķirņu, no kurām aptuveni 600 ir tieši vēsturiskās rožu šķirnes. Savukārt atsevišķiem selekcionāriem un valstīm veltīti arī 52 rožu apļi. Tās priecē ar ziedu bagātību, lielumu, smaržu un arī dažādajām krāsu variācijām. Turklāt ik gadu parks tiek papildināts ar jaunām rožu šķirnēm.

Pils dārzniekiem rūpes par rozēm nav tikai to ziedēšanas laikā, bet arī miera periodā, kā arī tad, kad krūmiņus klāj sniega sega. Šajā rakstā vari izlasīt Rundāles pils dārznieku padomus rožu kopšanai tieši ziemā, kad jātur roka uz pulsa, lai augus vēdinātu un piesegtu.

Savukārt zemāk vari baudīt virtuālu viesošanos skaistajā pils parkā!

Foto ieskats rožu ziedēšanā Rundāles pils parkā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!