Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā ik pa laikam kāds augs sagādā pārsteigumu, un šoreiz to sarūpējusi viena no lielākajām Subtropu siltumnīcas iemītniecēm – Bidvila araukārija (Araucaria bidwilli), jo tā izveidojusi 900 gramus lielu čiekuru.

Kā savā "Facebook" lapā uzsver LU Botāniskā dārza speciālisti, tas ir reti liels čiekurs. Savvaļā Bidvila araukārijas čiekurs var sasniegt pat līdz 10 kilogramu lielu svaru.

"Tavs Dārzs" LU Botāniskā dārza pārstāve Agnese Reķe stāsta, ka kopumā darbinieki pie Bidvila araukārijas atraduši trīs čiekurus, bet svērts ir tikai pats lielākais. Visus trīs čiekurus apmeklētāji varēs aplūkot Subtropu siltumnīcā. "Šis nav pirmais gads, kad araukārijai veidojas čiekuri, taču šī ir pirmā reize, kad tie ir sasnieguši tik lielu izmēru," norāda Reķe.

Starp citu – pašlaik LU Botāniskajā dārzā vari aplūkot ne tikai retumu – Vēbera agavi, kas izaugusi cauri siltumnīcas jumtam, bet arī vari aplūkot krāšņo brīvdabas augu kolekciju. LU Botāniskais dārzs visus interesentus ciemos gaida katru dienu no pulksten 10 līdz 21. Vairāk par biļešu cenām var izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!