Foto: Publicitātes foto
Vēlies gremdēties atmiņās par silto un saulaino vasaru? Dodies ar mums uz Tukuma pusi, kur skaisti iekoptie īpašumi veido izslavēto apkārtnes smukumu!

Šogad tradicionāli tika meklēts un atrasts "Tukuma smukums" jeb 2020. gada sakoptākie īpašumi. Konkursam tika pieteikti vairāk nekā 50 dalībnieki gan pilsētā, gan visā novadā. Žūrijas komisija, braucot apskatīt sakoptākos īpašumus, apstājās pie vairākiem īpašumiem, kas nebija pieteikti konkursam, bet ar savu sakoptību un saimnieku ieguldīto darbu radīja vēlmi paciemoties īpašumā un aprunāties ar čaklajiem darītājiem, portālam "Tavs Dārzs" atklāja Tukuma novada domes pārstāve Gundega Rugāja.

Kā stāsta Rugāja, atzinīgi tika novērtēti iepriekšējo gadu konkursu dalībnieki un uzvarētāji, kuri vēl joprojām ar saviem apstādījumiem un speciāli veidotām kompozīcijām vairo smukumu Tukumā. Tomēr arī šogad atrasti jauni sakoptības veidotāji, kas citus gadus nav bijuši tik aktīvi.

Vērtējot sakoptākos īpašumus, komisija lielu vērību pievērsa tam, kā īpašums izskatās no garāmgājēja skatu punkta, jo tieši tas veido Tukuma novada sakopto vidi.

Konkursa dalībnieki pārstāvēja dažādas grupas – individuālās mājas, terases, sabiedriskās ēkas, uzņēmumus, kā arī daudzdzīvokļu mājas. Konkursa rezultāti tiks paziņoti, kā arī uzvarētāju apbalvošana notiks "Smukuma semināra" laikā 31. oktobrī Tukuma novada domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!