Foto: Māris Lazdāns

Jau otro gadu pēc kārtas īsta Ziemassvētku pasaka 25. decembrī tiks uzburta Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD), kur jau no pulksten 16 iemirdzēsies tūkstošiem svecīšu un gaismas lukturīšu.

Pasākums "Sveču mežs" NBD tiek rīkots jau otro gadu. Pirms tam šāds pasākums tika rīkots arī Skaņaiskalnā un Sietiņiezī. Cik krāšņi svecītēm izgaismotais NBD izskatījās pērn, lūko šajā rakstā.

Arī šogad pasākuma rīkotāji mudina izbaudīt maģiskumu, aplūkojot augus sveču gaismā. NBD kopplatība ir 129 hektāri, bet šo platību ir neiespējami izstaigāt vienā dienā, tāpēc noskaņas baudīšanai pasākumā izvēlēta pastaigu taka, kas vijās cauri rozārijam, skujkokiem un rododendriem, apmetot cilpu ap ošu un bārbeļu apstādījumiem virzienā uz oranžēriju. Pasākuma laikā varēs arī andelēties mājražotāju un amatnieku tirdziņā blakus akmens dārzam, varēs nobaudīt īstās latvju saimnieces Ilzes Briedes sarūpētos gardumus, kā arī ieklausīties čellistes Jolantas Šhultzes un Anša Klintsona muzikālajos priekšnesumos. Savukārt mazākie pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties radošajās darbnīcās.

"Sveču meža" organizatori mudina neplūkt NBD teritorijā augošos ziedus vai augļus, kā arī nekāpt kokos un nebradāt pa dobēm, jo katrs tur augošais augs ir vērtība. Kāds no tiem, iespējams, pat ir vienīgais savas sugas vai šķirnes eksemplārs Latvijā.

Ieeja pasākumā ir par maksu. Vairāk par "Sveču mežu" var izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!