Foto: Publicitātes foto
Ja pēdējās sezonās dārzs 1:1 atgādina jau pirms gada redzēto, iespējams, pienācis īstais brīdis ļaut fantāzijai vaļu un personīgajā paradīzē uz zemes virsas radīt kaut ko jaunu. Lai ievērojami mainītu kopskatu, nemaz nevajag daudz – pietiek vien ar neparastos podos pārstādītām vai uz speciāli izveidotas konstrukcijas uzkarinātām puķu kompozīcijām, kas priecēs acis visas vasaras garumā.

Ne viss ir jāstāda "pa taisno" zemē. Lai gan taisnās līnijas un perfektās apļu formas dārzos izskatās patiesi gaumīgi, skatu iespējams vizuāli papildināt un padarīt interesantāku, piemēram, izgrebjot koku un sagatavojot perfekti piemērotu vietu krāšņi ziedošām puķēm. Kā variants ir arī vecu mucu izmantošana, kas daudzās ainavās iederēsies pat īpaši labi.

Mazākus augus var stādīt kastēs un uzlikt uz kāda paaugstinājuma, piemēram, celma. Savukārt, ja iegādāts nokarenais pods ar tādām puķēm kā pelargonijas un petūnijas, nesteidz tās uzreiz likt uz āķīša pie mājas durvīm. Atvēli laiku statīva izveidei, ko varēsi izmantot arī, piemēram, kā vietu ābolu grozu turēšanai rudenī. Atceries gan, ka podos zeme saulītes un vēja ietekmē izžūst krietni ātrāk, tādēļ regulāri laisti!

Ik gadu dažādi Latvijas novadi rīko konkursus, lai sniegtu atzinību sakoptākajām ēkām, skaistākajiem dārziem un strādīgākajiem ļaudīm, kuri ar darbu un izdomu iekopuši ievērības cienīgas vietas. Par aizvadītā gada 15 novadu uzvarētājiem lasi šajā rakstā. Taču šoreiz "Tavs Dārzs" apskatīt, kādus oriģinālu puķu stādīšanas un izvietošanas variantus laureāti izvēlējušies savos dārzos. Ķer kādu ideju ciet un realizē arī savā pagalmā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!