Foto: AP/Scanpix/LETA

Nīderlandes košie tulpju lauki ik gadu piesaista tūristu uzmanību no dažādām pasaules valstīm, bet šogad pandēmija ir ieviesusi izmaiņas, kā rezultātā tulpju laukus jāvēro vien fotogrāfijās vai video rullīšos. Aprīļa izskaņā vairāki Nīderlandes tulpju audzētāji savos tulpju laukos izveidojuši emocionālus vēstījumus šajā ārkārtējā situācijā.

"Tavs Dārzs" jau vēstīja, ka Nīderlandes ziedu audzētājiem pašlaik ir grūti laiki – ziedus pat nākas iznīcināt, turklāt Covid-19 pandēmija ir ieviesusi arī izmaiņas pasaules skaistāko dārzu darbībā, un viens no tiem ir arī slavenais Keukenhofas dārzs Nīderlandē, kas ir zināms kā pavasara ziedu paradīze, jo tur gar kokiem ir izvijušās košu ziedu upes. Šopavasar skaistais dārzs apmeklētājiem ir slēgts, bet tā vietā dārza pārstāvji ik nedēļu publicē bezmaksas video ekskursijas.

Arī tulpju audzētāji ļauj ielūkoties savos ziedošajos laukos, publicējot video un foto. Uzņēmuma "Dutch Daffodils" pārstāvji savos košajos laukos izveidojuši īpašu vēstījumu, kas domāts visiem, kuri šogad skumst par šo situāciju, jo nevar aplūkot ziedu laukus klātienē. "Tiksimies nākamgad!" – šāds uzraksts rotā krāšņos tulpju laukus. "Jums noteikti pietrūkst Nīderlande, bet jūs mums arī pietrūkstat," savā "Facebook" lapā raksta uzņēmuma "Dutch Daffodils" pārstāvji, kuri cer, ka ar visiem tulpju interesentiem varēs tikties nākamā gada pavasarī, kad tulpes atkal raisīs savus košos ziedus.

Arī ziņu aģentūras EPA fotogrāfi ir iemūžinājuši kādu citu tulpju lauku, kurā izveidots uzraksts "#Paliksimstipri!" Kā norāda aģentūra, daļa ienākumu no pārdotajām tulpēm tiks novirzīta labdarībai.

Kā liecina "Worldometers" apkopotie dati, Nīderlandē uz 29. aprīli inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta vairāk nekā 38 tūkstošiem cilvēku, bet 4566 cilvēki no vīrusa izraisītās slimības Covid-19 ir miruši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!