Atgriešanās Latvijā pēc dzīves un darba citās valstīs ne visiem ir veiksmes stāsts, bet Anda Sutugova pēc Latvijā nodzīvotiem astoņiem gadiem atzīst, ka ne mirkli šo mājupceļu nav nožēlojusi. "Es zināju, ka atgriezīšos Latvijā, arī tad, kad braucu prom, lai arī toreiz bija tā, ka Latvijā biju visu pazaudējusi, tobrīd nebija, kur atgriezties."

Tagad par savām mājām Anda sauc Apes pagasta "Valdiņus", iebraucot pagalmā, pirmais sagaida haskijs Koudijs, kurš atceļojis līdzi no Īrijas, viņš jau Latvijā jau ir iedzīvojies, bet Anda smej, ka vienīgi vēl valodu nav iemācījies un komandas jādod angļu valodā. "Koudijs ir ļoti labi iedzīvojies, te taču viņam ir tās kolosālās ziemas, sniegi dziļie, garās pastaigas un stirnas aiz sētas!"

Ar "Valdiņu" mājām Andu un viņas dzīvesbiedru kopā saveda nejaušība, bet, ieraugot šo vietu, tā iekritusi sirdī. "Viņš (dzīvesbiedrs) arī pamēģināja Īrijā dzīvot, bet viņam ļoti nepatika un atgriezās atpakaļ, un tā mēs meklējām to vietu, kur varētu dzīvot, lai es arī varētu atgriezties. Tad viņš bija šeit, es biju tur, bet par māju samaksāja viņš ar savu Latvijas algu. Kā es smejos, no manas Īrijas algas tur ir tikai logi un durvis, vairāk, nekā es tur dzīvojot neiekrāju, nav jau nemaz tādas tās iespējas."

Skatīties video:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!