Foto: F64

Aprīļa beigas un maija sākums ir laiks, kad Uzvaras parks ietinas rozā kupenās, jo savus ziedus raisa krāšņās sakuras. Šogad tās ar savu skaistumu sākušas iepriecināt Lieldienu laikā, bet ziedēšanas kulminācija, visticamāk, gaidāma tuvākās nedēļas laikā.

Šogad iespaidīgajiem sakuru kokiem Uzvaras parkā pievienojās vēl 15 jauni kociņi, kuri iestādīti pēc rīdzinieku iniciatīvas. Jaunie koku stādiņi iestādīti pēc vairrākkārtējiem rīdzinieku ierosinājumiem, lai šādi paplašinātu jau esošo sakuru klāstu.

"Tavs Dārzs" jau vēstīja, ka Uzvaras parkā 2012. gada pavasarī ar Japānas vēstniecības atbalstu tika izveidoti 114 Japānas ķiršu koku jeb sakuru stādījumi. To ziedēšana ik pavasari ir gaidīts notikums ne tikai rīdziniekiem, bet arī pilsētas viesiem.

Sakuru ziedēšana ir īpaši gaidīts pavasara notikums arī Japānā, kur cilvēku pūļi dodas vērot ziedēšanu, kā arī ieturēt maltītes zem rozā ķiršu ziediem. Šeit vari ielūkoties, kā Japānā un Vašingtonā (ASV) zied ķirši. Ja vēlies paša acīm redzēt šo skaistumu, tad it nemaz nav jādodas uz ārzemēm, bet to var aplūkot Rīgā, Uzvaras parkā, kur rozā ķiršu ziedi parkam piešķīruši romantisku noskaņu.

Aicini draugus un dodies pavasarīgā pastaigā, lai vērotu skaistās ziedu kupenas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!