Foto: Stādaudzētava "Ziedoņi"
Pašlaik daudzos dārzos peonijas jau izdzinušas asnus, bet Kuldīgas novada peoniju dārzā "Ziedoņi" kokveida peonijas ir nedaudz pasteigušās priekšā citām, jo siltumnīcās tās raisījušas savus skaistos ziedus.

Kā "Tavs Dārzs" stāsta peoniju dārza "Ziedoņi" saimniece Dagnija Voika, šīs kokveida peonijas uzziedējušas neapkurināmā siltumnīcā. Tās ir izlolotas no sēkliņas, kas, kā uzsver audzētāja, ir ļoti ilgs process, jo līdz ziedam nereti nākas gaidīt pat piecus gadus. Šīs peonijas ir bezšķirnes – nosaukumi tām nav doti.

Taujāta par to, kā pašlaik aug peonijas uz lauka, peoniju dārza saimniece stāsta, ka tagad var redzēt, kuras šķirnes ir agrās un vēlās, jo agri ziedošajām šķirnēm ir jau 10 līdz 15 centimetru gari asni. Vēlās gan "vēl guļ".


Peoniju dārzs "Ziedoņi" ik gadu savās mājās jūnijā uzņem visus peoniju mīļotājus, jo tad tiek svinēti peoniju svētki, bet – vai šogad 6. un 7. jūnijā pasākums notiks, pašlaik ir grūti prognozēt. "Neko nevaram solīt. Protams, mēs ceram uz to labāko," neslēpj peoniju dārza saimniece, kura mudina visus interesentus sekot līdzi informācijai pasākuma "Facebook" lapā vai peoniju dārza "Ziedoņi" mājaslapā.

Foto ieskats kokveida peoniju ziedēšanā:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!