Foto: DELFI/Privātais arhīvs

Lai gan šī gada ziema nebija no saltākajām un sniega kupenām bagātākajām, daudzi jau ir ar mieru no tās atvadīties līdz nākamajai sezonai. Īpaši rosīgs pavasara periods ir dārzu īpašniekiem, lai drīz varētu baudīt pirmos darba augļus. Ja vēl tikai plāno, pie kura stūrīša ķerties, un mēģini saprast, ko interesantu iestādīt vai izveidot šogad, "Tavs Dārzs" aicina virtuāli paciemoties vairākās zaļojošajās oāzēs Latvijā, kur iedvesmas netrūks.

Dārzs ir vieta, kur eksperimentēt – šādi savu veikumu Siguldā raksturojusi Solvita Balode, kura izveidojusi savu mazo paradīzīti zemes virsū. Viņa stāda un pārstāda, veido augiem šķietami nepieļaujamas formas un nebēdājas par kādu pieneni zālājā. Solvita sarunā ar "Tavs Dārzs" sacījusi, ka profesionāļi, apskatot viņas veikumu, saķertu galvu, taču nevar noliegt, ka sievietes izlolotais eksperimenta rezultāts ir patiesi skaists un unikāls.

Iespējams, daudziem šķiet, ka ar stādu audzēšanu cilvēki nodarbojas tikai ārpus galvaspilsētas, taču patiesībā tā gluži nav. Aivars un Lolita Presnikovi savās mājās Pārdaugavā lolo simtiem krāšņu augu, kurus pēc tam nodod citu dārzu krāšņošanai. Starp citu, tieši mīlestība pret augiem ģimeni arī savedusi kopā.

Lasi ciemošanās stāstus un dodies krāšņā ceļojumā pa Latviju!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!