Foto: Publicitātes foto
Pagājušajā nedēļā Rīgas parkos – Līvu laukumā, Bastejkalnā, apstādījumos pie Brīvības pieminekļa, Brīvības alejā, apstādījumos iepretim Latvijas Universitātei, Kronvalda parkā, Ziedoņdārzā, Āgenskalnā un Mežaparkā iestādīti 13 600 tūkstoši atraitnīšu stādu.

Kā stāsta ''Rīgas meži'' pārstāve Ilze Pīrāga-Gremze, atraitnītes ir Latvijas klimatā vispopulārākās pavasara puķes, kuras arī plašā klāstā tiek izmantotas Rīgas dārzu, parku un skvēru apstādījumos. Šopavasar iestādītas lielziedu atraitnītes (Viola wittrokiana), jo tās zied arī vēsos laika apstākļos un pārcieš temperatūras pazemināšanos zem nulles. Vairāk par atraitnītēm, to stādīšanu un kopšanu lasi šeit.

Daļā no šiem stādījumiem jau pagājušā gada rudenī tika iestādītas sīpolpuķes – narcises un tulpes, kas ziedēs aprīļa beigās, kad veidosies un būs redzamas unikālas pavasara ziedu un sīpolpuķu kompozīcijas.

Šīs pavasara puķes rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs līdz vasaras sākumam. Vēlāk, kad laiks kļūs siltāks, tās dobēs aizstās ar vasaras ziedaugiem. Kā ik gadu, pavasara puķes pret vasaras puķēm plānots mainīt maija beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!