Foto: Publicitātes attēli
Jūlijs ir vasaras krāšņākais mēnesis, kurā uzzied lielākā daļa vasaras puķes, tai skaitā rozes, kas kuplā skaitā sevi atrāda arī Nacionālajā botāniskajā dārzā, Salaspilī.

Kā portālam ''Māja&Dārzs'' vēsta Nacionālā botāniskā dārza Informācijas un izglītības nodaļas vadītāja Lāsma Semerova, tad šobrīd pilnā sparā rit rožu ziedēšanas laiks un ikviens ir aicināts doties uz Salaspili un pašu acīm izbaudīt vasaras ziedošo krāšņumu, kas šogad ilgst ilgāk, nekā citus gadus.

Botāniskā dārza teritorijā kopumā apskatāmas vairāk nekā 300 rožu šķirnes no astoņām rožu grupām, tāpēc rožu krāšņums ir tik tiešām iespaidīgs. Kolekcijā ietilpst floribundrozes, krūmrozes, parka rozes, stīgotājrozes, poliantrozes, klājeniskās jeb augsnes sedzējas rozes, minatūrrozes un tējhibrīdu rozes, kas izkārtotas dobēs gan pēc krāsas, gan aukstuma, ļaujot izbaudīt to krāšņumu pēc iespējas pilnīgāk.

18. jūlijā Salaspils botāniskajā dārzā līdz ar Rozes vārda dienas svinēšanu tiks godinātas arī dārzā augošās rozes, aicinot apmeklētājus baudīt rožu ziedēšanas kulmināciju. Rožu dienas svētku ietvaros gaidāms stādu gadatirgus, pastaiga pa rozāriju lietpretēju vadībā un pat dejotāju paraugdemonstrējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!