Foto: Publicitātes foto

Eiropā lielākais japāņu dārzs atrodas Lietuvā – Kretingas apkaimē. Rudenī tas izskatās īpaši krāšņi, jo koku lapas ir nokrāsojušās košās krāsās, raksta kaimiņzemes portāls "Delfi.lt".

Iespaidīgais dārzs, kurš plešas 16 hektāru platībā, izveidots 2007. gadā. Kā portālam "Delfi" atklāja dārza pārstāvji, šogad dārzs ir tik košs kā vēl nekad. Un tas viss, kā saka dārza saimnieks Šarūnas Kasmauskas, pateicoties šī gada rudenim un laikapstākļiem. "Tā ir dabas dāvana mums visiem," uzskata Šarūnas.

Dārzs ir veidots, balstoties uz Japānas kultūras stūrakmeņiem. Tajā ir ne tikai akmeņi un vārti, kuriem ir liela nozīme, jo tie ir kā divu pasauļu sadursmes vieta, bet arī plaša augu daudzveidība. Piemēram, dārzā ir 500 dažādu sakuru, kā arī neatņemamā japāņu dārza sastāvdaļa – bonsai kociņi. Tāpat dārzā ir īpašs stūrītis īrisiem, Japānas kļavu aleja, kā arī dažādi krāšņi koki un krūmi. Kā teikts dārza mājaslapā, dārza izveidē izmantoti 12 000 tonnu dažādu izmēru akmeņi.

Ainaviskajā dārzā darbojas arī veikaliņš, kurā var iegādāties dažādus krāšņus un neparastus augus savam dārzam. Plašāku informāciju par dārzu var skatīt šeit.

Foto ieskats rudenīgajā dārzā:

Kartē zemāk var aplūkot dārza atrašanās vietu:

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tavs Dārzs"" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!