Foto: Publicitātes foto

Katru gadu Latvijas novados tiek meklēti sakoptākie īpašumi, un arī šis gads nav izņēmums. Portāls "Māja&Dārzs" aicina ielūkoties skaistākajos šī gada īpašumos no septiņiem Latvijas novadiem, kuros var smelties iedvesmu arī savam dārzam!

Lai gan konkursa nosaukumi dažādās vietās nedaudz atšķiras, galvenais mērķis ir nemainīgs – sumināt čaklākos dārzu saimniekus, kuri ir ielikuši savu mīlestību, darbu un rūpes, lai īpašums priecētu ne tikai mājiniekus, bet arī ciemiņus.

Uz pieteiktajām sētām arī šogad devās žūrijas komisija, kas vērtēja īpašumus pēc īpašiem kritērijiem, kurā komisijas locekļi piešķir konkrētu punktu skaitu. Visos novados šim konkursam ir arī īpašs nolikums, kurā atrunāts viss par konkursa norisi, vērtēšanas sistēmu un arī balvām. Šajos konkursos, kā jau ziņojām iepriekš, var pieteikties visi novada iedzīvotāji, bet nereti tos var pieteikt pat kaimiņi, draugi un jebkurš cits, kurš pamanījis nominācijai cienīgu pretendentu. Kad visi īpašumi ir apskatīti klātienē un žūrija ir lēmusi, kuras ēkas būs tās pašas skaistākās, tiek rīkots īpašs pasākums, kurā tiek godināti visi dalībnieki. Īpašnieki saņem pateicības balvas, goda rakstus, īpašas plāksnes ar titulu, kā arī – reizēm pat augus, kurus iestādīt savā dārzā.

Raksta turpinājumā vari aplūkot sakoptāko sētu fotogrāfijas, kā arī iepazīties ar īpašnieku stāstiem. Tur atradīsi ne tikai radošas idejas puķu dobēm, bet arī skaistus risinājumus dārza dekoriem, lapenēm un dārza mājiņām!

Lai skaists virtuālais ceļojums!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!