Foto: Publicitātes foto
Kocēnu novada iedzīvotāji sasparojušies un pieteikuši savus īpašumus, pretendējot uz nominācijām – "Sakoptākā individuālā māja/ģimenes māja ciematā", "Sakoptākā lauku sēta/ģimenes māja (ārpus apdzīvotām vietām)", "Sakoptākā daudzdzīvokļu māja" vai "Sakoptākais uzņēmums". Kādi īpašumi šogad pieteikti un kas bijis jāvērtē žūrijai, iepazīsti arī tu.

Kā jau visi šāda veida konkursi, arī šis aktivizē un mudina iedzīvotājus uz savas darba un dzīves vietas sakopšanu un latviskās kultūrvides veidošanu, kā arī aicina būt atbildīgiem par sava īpašuma sakārtošanu, popularizjot laukus kā dzīves vietu labi sakārtotā vidē, ''Tavs Dārzs'' pastāstīja Kocēnu novada domes Attīstības nodaļas projektu speciāliste un lauku konsultante Inese Bērziņa.

Tā kā šajā gadā objektu vērtēšana notika mazliet vēlāk nekā ierasts, proti – 12. septembrī, īpašumu saimnieki bija mazliet nobažījušies par krāšno vasaras ziedu trūkumu savos dārzos, tomēr sakopts īpašums ir skaists jebkurā gadalaikā. To atzina arī vērtēšanas komisijas pieaicinātā eksperte, daiļdārzniece Zenta Skrastiņa. Par šī fakta patiesību var pārliecināties ikviens, aplūkojot pavisam nesen iemūžinātās fotogrāfijas ar vērtētajiem īpašumiem.

Starp atzītajiem īpašumiem var novērtēt gan lielākas, gan mazākas saimniecības, bet visās kā viens redzams, ka saimniekiem rosīšanās dārzā ir neiztrūkstoša dzīves sastāvdaļa. Krāšņas puķudobes, rūpīgi kopts mauriņš, ražojoši augļu koki un sakņu dārzs, omulīgas atpūtas vietas, pārdomāti apstādījumi un citi apbrīnas vērti objekti, ko novērtētu ikviens garāmgājējs. Kādam šīs lauku sētas var kalpot par piemēru vai iedvesmu sava īpašuma sakopšanai, bet citu varbūt tas mudinās pieteikt savu lauku sētu līdzīgam konkursam.

Novērtēsim un leposimies ar vietējo iedzīvotāju čaklo darbu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!