Foto: Publicitātes foto

Šomēnes Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī sen neredzētā krāšņumā uzplaukuši īrisi, Māja&Dārzs vēsta NBD pārstāve Ilze Ķigure, aicinot visus uz Vasaras ziedu dienu un gadatirgu 14.jūnijā.


Par to, lai ikvienam būtu ko darīt dārzā vasaras ieskaņā, un papildinājumu Jāņu galdam gādās ap simt tirgotāju, stāsta Ķigure. Kā īpašs jaunums gadatirgū būs Latvijas dārzkopības jaunā aktualitāte - trifeles.

"Puķu un citu dārzaugu vidū ar īpaši plašu klāstu izcelsies ceriņu un vīnogu stādi. Kā allaž būs vasaras puķu un ziemciešu, dekoratīvo skuju un lapu koku stādu bagātīgs piedāvājums. Tirgus dalībnieki ir domājuši arī par tiem, kas gatavojas Jāņiem. Piedeva svētku ēdieniem būs gan kūpināta gaļa, gan garšvielas. Lai līksmojot pie ugunskura nekostu odi, būs pieejami līdzekļi insektu atbaidīšanai," par gaidāmo gadatirgu stāsta Ilze Ķigure.

Pirmoreiz NBD gadatirgū varēs iegādāties trifeļu stādus un degustēt augļus. Sēnes, kas ārēji atgādina kartupeļus, nogatavojas pazemē un izsenis pazīstamas kā dārga delikatese. Ir ziņas par trifeļu kultivēšanas mēģinājumiem jau pirms vairākiem simtiem gadu, bet sēņu rūpnieciska audzēšana pasaulē sākusies samērā nesen. Pirmie trifeļu stādījumi tagad iekopti arī Latvijā.

Vasaras ziedu diena un gadatirgus notiks 14.jūnijā no plkst. 8 līdz 16. Ieejas maksa pieaugušajiem - 2,50 eiro, skolēniem - 0,70 eiro, studentiem un pensionāriem - 1,50 eiro, bet ģimenes biļete diviem pieaugušajiem un 1-3 skolēniem maksā 5 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!