Foto: DELFI

Simenovsku ģimenes dārzu Dārziņos varētu salīdzināt ar rozā cukurvati – tik gaisīgs, viegls un arī garšīgs. Kāpēc gan rozā? Saimniecei Zandai šī krāsa ir ļoti mīļa, tāpēc arī dārzs veidots rozā nokrāsās. Tam ir vien divi gadi, bet jau tagad augi rāda daili, priecējot saimniekus ar bagātīgo ziedēšanu un gardajām ogām.

Dārziņos ģimene dzīvo jau 12 gadus. Iepriekš Zanda ar vīru Gintu dzīvoja Londonā, bet nu viņi atgriezušies savās mājās Latvijā. Uz palikšanu.

Kad ģimenē pieteicās pirmā meitiņa, Gints sāka būvēt māju vietā, kur savulaik bijusi vecāku dārza māja. Paši krāsojuši dēļus un čubinājuši ģimenes ligzdiņu, kas nu pārtapusi īstā miera oāzē. Gints ikdienā būvē koka karkasa mājas, bet Zanda darbojas no mājām, ne tikai brīvbrīdī gleznojot, bet arī rosoties citos darbos. Viņa savulaik izmācījusies interjera dizainu un iegūtās zināšanas likusi lietā, iekārtojot savu mājokli. Te piepildīts sapnis par savu pleķīti zemes virsū, pašu audzētiem tomātiem un gurķiem, kā arī krāšņu puķu dārzu, kas ir Zandas izlolots dārgums un acuraugs. Kā atklāj Zanda, dārzs savulaik viņu neinteresēja, bet mīlestība pret augiem sākusies vien nesen, tāpēc dārzs ir jauns – tam ir vien divi gadi. "Manuprāt, dārzs ir kā telpas turpinājums, tāpēc man arī šķiet, ka dārzam jābūt vienā krāsu gammā. Arī mājās mums viss ir pelēks, jo tā ir mūsu mīļākā krāsa," stāsta Zanda.

Sākumā vienā dārza stūrī bija neliela dobīte ar ēdamajiem augiem – redīsiem, burkāniem un citiem –, bet tai priekšā augušas trīs puķes, kaimiņu dāvinātas. Nu no sākotnējām dobēm nav ne vēsts, jo saimniece Zanda dārzā īstenojusi pamatīgas pārvērtība

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!