Foto: Publicitātes attēli

Talsu novads var lepoties ar čakliem saimniekiem, kuri sakopuši savas sētas un īpašumus tā, ka ne tikai pašiem prieks, bet arī citiem. Šogad Talsu novadā noskaidrots šī gada skaistākais dārzs, kura titulu izpelnījusies Braueru ģimene no Vandzenes. "Tavs Dārzs" piedāvā ieskatu Braueru ģimenes izlolotajā īpašumā "Ziedlejas", kurā var pasmelties dažādas radošas idejas arī savam mazdārziņam.

Kā "Tavs Dārzs" iepriekš skaidroja Talsu novada pašvaldības pārstāve Inita Fedko, Ilze un Juris Braueri 1985. gadā pabeidza dzīvojamās mājas būvniecību un pievērsās 1,2 hektārus plašās teritorijas labiekārtošanai. Saimnieku sirdslieta ir plašā piemājas dārza kopšana un labiekārtošana.

  • Šajā rakstā vari apskatīt Talsu novada skaistākās mājas un krāšņākos daiļdārzus, kas piedalījās konkursā "Talsu bruncī ieaustie".

Skaistajā dārzā krāšņumaugus, bagātīgās sakņu dobes un neparastos dekorus novērtē arī Ilzes un Jura četri bērni un astoņi mazbērni. Talsu novada pašvaldības pārstāve pastāstīja, ka bērniem ierīkotas savas dobītes vai vanniņas, kur rušināties un apgūt dārza gudrības. Tāpat padomāts ir arī par bērnu rotaļu laukumu un atpūtas stūrīti, kur mājas saimnieki ar viesiem var kopā svinēt svētkus un atpūsties.

Iedvesmu Ilze smeļas dārzkopības žurnālos un izzinošā literatūrā, bet pašas saimnieces mīļākie augi esot graudzāles un hortenzijas.

Lūk, dažas idejas, kuras vari aizņemties arī savā dārzā:

Šajā gadā mājas saimniece arī izmēģinājusi ko neierastāku, proti, kartupeļus iestādījusi salmu vagā, bet ķirbjus – salmu rullī.

Foto: Publicitātes attēli
Akmeņi pārtapuši par īstiem mākslas darbiem. Tagad tie ir kļuvuši par mīlīgiem "pingvīniem" un "mārītēm".
Foto: Publicitātes attēli

Vecai vannai nav jāteic ardievas, bet tajā var sastādīt dažādus augus. "Tavs Dārzs" arī atgādina, ka vecās vannas var izveidot par SPA stūrīti zem klajas debess. Šajā rakstā vari smelties dažādas idejas, lai izveidotu SPA stūrīti savā dārzā.

Foto: Publicitātes attēli

Čiekuri var kalpot dārzā par skaistu elementu, kā arī tie var būt palīgs cīņā pret nezālēm, jo šādi tās nevarēs tik ātri izspraukties cauri.

Foto: Publicitātes attēli

Vīteņaugiem nav jāaug tikai pie ēku sienām! Lūk, viens radošs risinājums – stabi, kuriem piestiprinātas auklas. Vēlāk tās kļūs par zaļām augu piramīdām.

Foto: Publicitātes attēli

Vienmēr pa rokai – vasaras laikā lejkannas var piekārt pie sienas vai sētas, kas kalpos kā košs akcents dārzā.

Foto: Publicitātes attēli

Foto ieskats sakoptajās "Ziedlejās":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!