Piektdien desmit Liepājas namīpašnieki un apsaimniekotāji saņēmuši īpašas dāvanas: pilsētas karogu, kūku un atzinības plāksnītes - kā apliecinājumu tam, ka viņi ir 2013. gada sakoptāko namu konkursa "Liepāja pucējas" uzvarētāji.

Kopumā sakoptākā nama titulam šogad Liepājā bija pieteikti vairāk nekā 50 dažādi īpašumi, no tiem žūrija atlasīja 42 pretendentus, kurus atkārtoti vērtēja dabā, nosakot uzvarētājus un īpašu atzinību pelnījušos, portālam "Delfi" stāsta Liepājas pilsētas būvvaldes pārstāvis Aigars Štāls.

Gluži kā katru gadu namu vērtēšana notika vasaras nogalē - laikā, kad uzplaukst un atklājas dārza krāšņums, kura veidošanā ieguldīts ne mazums pūļu.

Galu galā šīs vasaras sapucētāko namu konkursā par laureātiem kļuvušas četras privātmājas, divas daudzdzīvokļu mājas un četras iestādes un uzņēmumus, stāsta Štāls. Par sakoptākajām privātmājām Liepājā šovasar atzītas mājas Otaņķu ielā 23, Priežu ielā 49, Ābeļu ielā 3a un Ploču ielā 4. Iestāžu vērtējumā laureāti - Liepājas kuģu būves rūpnīca, Liepājas 15. vidusskola, Fonteina mūzikas klubs, kā arī SIA "A Investīcijas" ēka un teritorija. Uzvarētāju godā arī daudzdzīvokļu nami Teodora Breikša ielā 13 un Turaidas ielā 6. Īpašu atzinību par biroju ēkas un teritorijas labiekārtojumu – apzaļumošanu un krāšņajām puķu dobēm no žūrijas piektdien saņēma SIA "Liepājas namu apsaimniekotājs" par Tukuma ielā 1a esošā nama apkārtnes sakopšanu un labiekārtošanu.

Sakoptāko namu konkursa "Liepāja pucējas 2013" laureātus - namus un dārzus apskatiet galerijā. Foto: Aigars Štāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!