Foto: Publicitātes foto
Vasara ir laiks, kad teju katrs stūrītis plaukst un zeļ no skaistuma. Arī Rīgā netrūkst skaistu un labiekārtotu īpašumu, kuros ir ne tikai krāšņi ziedošas puķudobes, bet arī gaumīgi iekārtota vide. Jau par tradīciju kļuvušā konkursā "Dārziņu apkaimes sakoptākais dārzs un tam piegulošā teritorija" arī šogad noskaidrotas skaistākās dzīvojamās mājas un vasarnīcas.

Kā "Tavs Dārzs" informēja Rīgas domes (RD) pārstāve Aira Šmelde, Rīgas Austrumu izpilddirekcijas rīkotais konkurss Dārziņu apkaimē norisinājās jau piekto reizi, un šogad tas guva lielu iedzīvotāju atsaucību.

Šā gada konkursā bija pieteikti 24 īpašumi – 13 īpašumi nominācijā "Dzīvojamās mājas" un 11 īpašumi nominācijā "Vasarnīcas". Visus īpašumus ikviens interesents varēja vērtēt elektroniski.

Balsojumā par sakoptāko dzīvojamo māju uzvarēja Inna Sidorenkova un Nataļja Petroviča, bet vasarnīcu kategorijā – Indra Adiene. Šmelde norāda, ka labākie dārzu autori tika prēmēti ar naudas balvām, kā arī visi dalībnieki saņēma pateicības rakstus.

Kā skaidro RD pārstāve, konkurss tika rīkots, lai apzinātu Dārziņu apkaimes sakoptākos dārzus un tiem piegulošās teritorijas, mudinot iedzīvotājus iesaistīties īpašumu sakopšanā, apkaimes publiskās ārtelpas veidošanā un pilsētvides uzlabošanā, popularizējot labāko pieredzi. Konkurss tiek organizēts no 2014. gada.

Galerijā vari aplūkot konkursa uzvarētāju skaistos īpašumus un greznos puķu dārzus, kas varbūt kalpos kā iedvesma, lai arī savu īpašumu uzpostu, lai nākamgad varētu startēt konkursā.

Sakoptākā dzīvojamā māja Dārziņos

Sakoptākā vasarnīca Dārziņos

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!