Foto: Privātais arhīvs

Tas, ka Latvijā cilvēki spēj un iekopj brīnumainus dārzus, nav noslēpums. Vasaras laikā tieši šī ir viena no vietām, kurā atslēgties no pārējās pasaules un baudīt skaistumu, taču gala rezultātam apakšā ir ieguldīts smags darbs un ilgs lolojums. Katram no tiem ir savs stāsts, tāpēc gribam "Tavs Dārzs" lasītājiem dot iedvesmas devu un par tiem atgādināt.

Katram no mums ir 24 stundas diennaktī, taču atšķirība ir tajā, kā mēs tās izmantojam. Ir cilvēki, kuri papildus ikdienas maizes darbam atrod laiku, lai parušinātos pa dārzu – sastādītu puķes, izravētu nezāles, iekoptu sakņu stūrīti un beigu galā iepriecinātu citus ar skaisti sakoptu un iekārtotu dārzu.

Apbraukāti dažādi Latvijas novadi un esam paviesojušies daudzās sētās, kuras ir apbrīnas vērtas. Nereti gan paši saimnieki paveiktajā nesaredz neko ārkārtīgi grandiozu, taču katrs mazākais sīkums parāda, ka ir pielikta darbīga un rūpīga roka.

Dārzu nevar ierīkot, kā pagadās. Tas ir ilgs un pārdomu pilns process, lai no iztēlotās idejas galvā nonāktu līdz acīm baudāmam rezultātam. Katrai mājai, sētai, saimniekam un puķei ir savs stāsts, ar kuriem esat laipni aicināti iepazīties.

Paskatoties uz šiem dārziem, kājas un rokas pašas steigšus skries pa priekšu, lai varētu izveidot kādu jaunu un skaistu dobīti savā dārzā. Paciemojies un iedvesmojies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!