Foto: Shutterstock

Pilis senāk nebija iedomājamas ne tikai bez tās iedzīvotājiem un valdniekiem, bet arī bez grezniem dārziem, kur uzņemt viesus un baudīt atpūtu. "Tavs Dārzs" šoreiz virtuālā ceļojumā dodas uz 1067. gadā celtās Arundelas pils (Arundel Castle) grezno dārzu Lielbritānijā.

"Pārsteigumi ik uz stūra," tā krāšņie dārzi pieteikti pils mājaslapā. Kā nu ne, jo dārzā ir ne tikai dažādas augu sugas, bet arī ar ievērojamas strūklakas un skulptūras. Jāteic, ka par pašiem dārziem, tajā esošajiem augiem un dārzu izveides posmu informācija pils mājaslapā ir skopa. Tajā ir ievietotas aktuālākās ziņas no pils galvenā dārznieka, fotogrāfijas ar skaisto dārzu, kā arī norādīts, ka ir Tropu māja, Viktorijas laika vīnkoku māja un pārpurvojies pils stūris ar dažādiem augiem. Turklāt pils teritorijā arī tiek rīkoti pasākumi, kuros var iegādāties dažādus augus.

Šogad dārzs ziemas periodā ir ticis pie jaunas Tropu mājas, kas ir kopija vecajai, kura bija saglabājusies no 19. gadsimta. Tā ir mājvieta arī ananasiem, kuri tiek audzēti māla podos gluži kā Viktorijas laikā. Tāpat Tropu mājā aug baobaba koks, pasifloras, miniatūri banānu koki, kafijkoki, hibisks, gurķi, kuri uzvijas augšā līdz jumtam un nokarājas, kā arī citi augi.

Savukārt vēsturiskās pils dārzā pavasaros zied tūkstošiem narcišu, kas ar savu krāšņumu izdaiļo dobes martā un aprīlī. Jau mēneša beigās ziedēs narcišu šķirne 'February Gold'. Savukārt dzeltenu-baltu "paklāju" dārzā rada spilgti dzeltenās erantes, kas zied zem dārza kokiem kopā ar sniegpulkstenītēm. Tāpat pavasaros krāšņi uzplaukst tulpes dažādās krāsās, radot pasakainu ziedu buķeti.

Vasarā dārzos bagātīgi zied rozes un citi augi, bet rudens mēnešos ziedēšanu pārņem dālijas un citi tam laikam raksturīgie augi. Dārzu papildina mūžzaļie augi, kas ir dažādu formu un augstumu, bet īpaša "odziņa" ir tieši strūklakas.

Dārzs apmeklētājiem šogad ir atvērts no 2. aprīļa līdz pat 3. novembrim. Plašāku informāciju par pili un ieejas maksas cenu var izlasīt šeit.

Savukārt šeit var aplūkot "Instagram" lietotāju uzņemtos fotoattēlus, kuros redzams Arundelas pils dārzs visā savā krāšņumā:

View this post on Instagram

A post shared by валентина лейбенко (@valentinaleibenko) on Feb 28, 2019 at 9:29pm PST

View this post on Instagram

A post shared by @notbadingrida on Feb 17, 2019 at 8:39am PST

View this post on Instagram

A post shared by Hanna Mawbey (@hannamawbey) on Feb 13, 2019 at 2:20pm PST

View this post on Instagram

A post shared by Chris Dorney (@chrisdorneyphotography) on Jan 8, 2019 at 2:05pm PST

View this post on Instagram

A post shared by Bianca Timisela (@biancatimi) on Jan 3, 2019 at 4:50am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!