Foto: LETA
Smaržojošas liepas, dīķos ziedošas ūdensrozes un pasakaini skaistas rozes – vasara ir īsts ziedu mēnesis, kas priecē ar augu daudzveidību un to ziediem. Arī Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā jūnija izskaņā valda ziedu bagātība, kas vērojama ne tikai Augu mājās, bet arī ārpus tās.

Pašlaik LU Botāniskajā dārzā pilnā sparā zied krāšņā rožu kolekcija, kura pārsteidz ar rožu ziedu krāšu dažādību, aromātu un arī šķirņu daudzveidību. Tāpat ar saviem ziediem apmeklētājus priecē iespaidīgā pelargoniju kolekcija, bet dīķos zied greznās ūdensrozes.

Kā "Facebook" lapā vēsta LU Botāniskais dārzs, Tropu tauriņu mājā ir apskatāma liela eksotisko lidoņu daudzveidība.Var aplūkot zilos morfīdus, kas nākuši no Dienvidamerikas, kustīgos pastniektauriņus, gan arī maskēšanās meistarus – pūčtauriņus un citus neparastos tauriņus.

Starp citu – pašlaik arī Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī pilnā sparā arī zied dārza skaistules rozes. Tāpat rožu krāšņums vērojams arī Rundāles pils parkā, kur jau šo svētdien norisināsies Dārza svētki un 42. Puķu draugu salidojums. Šeit vari gūt ieskatu rožu ziedēšanā Rundāles pilī.

Foto ieskats ziedošajā LU Botāniskajā dārzā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!