Foto: Māris Stiprais/ Stiprs foto

Latvijas valsts mežu (LVM) Kalsnavas arborētums jūnijā tiek ietērpts peoniju kupenās, bet jau jūlijā šeit savu ziedēšanu rāda citi augi, tajā skaitā arī pasakainās ūdensrozes.

Vasarīgajā fotopastaigā pa LVM Kalsnavas arborētumu devās atsaucīgais fotogrāfs Māris Stiprais, kurš labprāt ar skaistajām bildēm padalījās arī ar portāla "Tavs Dārzs" lasītājiem. Viņš iespaidīgo Kalsnavas teritoriju iemūžinājis, ne tikai pastaigājoties pa teritoriju, bet arī no "putna lidojuma".

Kā liecina informācija LVM mājaslapā, Kalsnavas arborētums ir viena no retajām vietām Latvijā, kur var aplūkot vairāk nekā 300 dažādu sugu un šķirņu skuju kokus. Tāpat tur var aplūkot vienu no lielākajām publiski pieejamajām peoniju kolekcijām Baltijas valstīs – tur kopumā ir vairāk nekā 280 šķirņu peonijas. Cik krāšņi šogad Kalsnavas arborētumā ziedēja peonijas, lūko šeit. Bet, ja runā tieši par jūliju, tad arborētumā jāizceļ aromātiskā liepu ziedēšana. LVM mājaslapā teikts, ka Latvijā aug deviņas sugu liepas, bet arborētumā var aplūkot ne tikai tās, bet arī sudrabliepu, platlapu liepu, Amerikas, Kaukāza, kā arī Krimas liepu, kas bija 2019. gada koks.

Foto: Māris Stiprais/ Stiprs foto

LVM Kalsnavas arborētuma teritorijā ierīkotas ne tikai taciņas, īpašs skujukoku labirints un ūdensrožu dīķi, bet arī skatu tornis, no kura paveras skats uz ainavisko apkārtni. Plašāku informāciju par biļešu cenām var izlasīt šeit.

Kalsnavas arborētums šī gada jūlijā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!