Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot transportlīdzekļu kontroli uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, atklāja kontrabandas cigarešu slēptuves vieglajā pasažieru automobilī, portāls "Delfi" uzzināja VID.

14. decembrī no Baltkrievijas puses Latvijā, Pāternieku muitas kontroles punktā, iebrauca vieglā pasažieru automašīna, ko vadīja kāds Lietuvas pilsonis.

Risku novērtēšanas rezultātā muitas amatpersonas transportlīdzekli novirzīja pārbaudei ar kravu kontroles rentgena iekārtu.

Analizējot iegūtos attēlus, muitniekiem radās aizdomas, ka virsbūves konstrukcijā ir paslēptas nedeklarētas preces.

Foto: VID

Lai turpinātu pārbaudi padziļinātās kontroles ēkā, tika pieaicināts kinologs ar tabakas izstrādājumu meklēšanā apmācītu darba suni.

Pārbaudes gaitā muitas amatpersonas atklāja, ka transportlīdzeklī ir speciāli izveidotas slēptuves, kas atradās bagāžas nodalījuma abās sienās zem apšuvuma un bija aprīkotas ar elektroniskiem slēdžiem iekšpusē, lai slēptuvju vākus varētu atvērt ar tālvadības pulti.

Muitas kontroles rezultātā tika izņemti 16 000 cigarešu "NZ Gold" un 20 000 cigarešu "Minsk capital QS".

Kopumā slēptuvēs atradās 36 000 cigarešu jeb 1800 paciņas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli tika nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei. Pieņemts lēmums par kriminālprocesa uzsākšanu.

VID papildina, ka šā gada 11 mēnešos VID Muitas pārvaldes veikto kontroles pasākumu rezultātā konstatēti 7,42 miljoni kontrabandas cigarešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!