Foto: Publicitātes foto
Kamēr ārā it nemaz nekas neliecina par pavasara tuvošanos, jo zemi klāj balta sniega sega, Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā ir uzziedējusi eksotiskā burvjulazda, kuras dzimtene ir tālā Ziemeļamerika.

Burvjulazda (Hamamelis vernalis) ar savu ziedēšanu priecē pavasarī un reizēm pat janvārī, un arī šis gads nav bijis izņēmums. Dzeltenie ziedi spraucas ārā cauri "sniega cepurītēm", tādējādi liecinot par to, ka pavasaris nav aiz kalniem.

Kā "Tavs Dārzs" pastāstīja LU Botāniskā dārza pārstāve Agnese Reķe, pavasara burvjulazdas ziedēšana LU Botāniskajā varētu būt vērojama līdz marta beigām. "Protams, jāņem vērā, ka ziedēšanas ilgumu ietekmē laikapstākļi – ja marts saglabāsies vēss, burvjulazda ziedēs ilgāk. Savukārt, ja laiks kļūs siltāks, augs var noziedēt ātrāk," skaidroja Reķe.

Šajā rakstā vari izlasīt plašāk par pavasara vēstnesi – burvjulazdu, tās audzēšanu un padomiem tās kopšanā.

Foto: LU Botāniskais dārzs

"Tavs Dārzs" jau ziņoja, ka LU Botāniskajā dārzā zied arī citi pavasara vēstneši – krāšņās un košās acālijas. Šeit vari aplūkot skaisto ziedēšanu portāla "Delfi" fotogrāfa acīm! Savukārt šajā rakstā vari izlasīt LU Botāniskā dārza pieredzējušās speciālistes Skaidrītes Matisones stāstu par acāliju aprūpēšanu stikla pilīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!