Foto: Shutterstock

Bērnistabas iekārtošana ir kaut kas īpašs – tu cauru dienu vari meklēt idejas, lai tikai mazajam ziķerim būtu prieks par savu istabu. Šoreiz "Tava Māja" meklēja radošas idejas, lai iedrošinātu vecākus ļauties rotaļīgam interjeram.

Bērnistabas interjers, šķiet, nav nekas sarežģīts, bet tomēr tas prasa lielu piepūli, lai mazajam ziķerim būtu prieks uzturēties savā istabā un tajā ne tikai spēlēties, bet arī atpūsties.

Ļoti svarīgi ir uzdot jautājumus pašam bērnam, ko viņš vēlētos redzēt savā istabā, iespējams, tā ir pasaules karte, zvaigznājs pie griestiem vai savvaļas dzīvnieki uz sienas.

Bērniem patīk, ja istabā atrodas spēles un interesantas mantas, tāpēc, šķiet, nevajag ievērot šobrīd aktuālo minimālismu, ja vien bērns to pats nevēlas.

Izmanto bērna zīmējumus, lai viņā radītu pašpārliecinātību. Kolīdz zīmējums pie sienas, tā vari bērnu paslavēt, cik liels mākslinieks viņš ir, jo, skat, pat pie sienas viņa gleznas ir pieliktas.

Ja vietas istabā ir maz, tad noteikti vari izmantot divstāvīgās gultas principu un zem tās izveidot rotaļu zonu.

Gultu var ierīkot nišā vai skapī un radīt džungļu pasauli. Šāda tipa gultu var viegli paslēpt aiz aizkariem un guļamzonu pat nevarēs redzēt.

Ja mājā ir augstie griesti, tad bērnistabā var izveidot tādu kā otro stāvu, kurš kalpos par atsevišķu izklaides zonu. Svarīgi otrā stāva izveidē neaizmirst par margām.

Īstai princešu istabai vari izmantot rozā krāsu un rūtiņas – tās vienmēr ir modē.

Ja bērna mīļākais pasaku varonis ir Vinnijs Pūks, tad šī ir lieliska ideja, kā iekārtot istabu. Ideju, protams, var pielāgot jebkurai mīļākajai pasakai.

Ja tavs bērnam patīk zivis un atklātie ūdeņi, izmanto ideju par akvārija stūri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!