Foto: Shutterstock

Jebkuru telpu, neatkarīgi no tās izmēra un iespējām, ir iespējams izveidot mājīgu un ar gaumīgu interjeru. Dažreiz trūkst tikai idejas ieviešanai, nevis iespējas tās realizēt.

Foto siena

Ja ikdienas dzīve norit ārpus dzimtās pilsētas vai ģimenes mājām, tad neizbēgami ik pa laikam rodas vēlēšanās satikt savu ģimeni un draugus. Ja šāda iespēja nevar tikt bieži īstenojama, tad ilgas pēc tuviniekiem var remdēt ar mīļu fotogrāfiju izlikšanu redzamās vietās. Taču pat tad, ja tuvie cilvēki tiek bieži satikti, foto sienas izveide var būt veiksmīgs risinājums mājīgumam. Fotogrāfijas var tikt saliktas dažādu krāsu un formu rāmīšos – šāda foto siena būs spilgts akcents telpā. Budžetam draudzīgāka ideja būs vienkārši fotogrāfiju izlikšana pie sienas, taču tad jāņem vērā, ka ar laiku bildes no temperatūru maiņas var atlocīties un sakrokoties.

Ņem vērā, ka foto siena saraibina kopējo izskatu, tāpēc pārējo telpas noformējumu vajadzētu veidot neitrālākos toņos.


Vairāk gaismas


Tas nudien nav noslēpums, ka gaisma vienmēr piešķirs mājīguma sajūtu, tāpēc papildus galvenajam gaismas avotam telpā, iekarini lampiņu virtenes. Tas nekas, ka Ziemassvētki ir jau aiz muguras, šīs un vēl daudzas citas virtenes var izmantot romantiska un mājīga apgaismojuma izveidei. Virtenes vari iekārt gultas galā, uz plaukta, palodzes vai ap spoguli.
Ikvienam studentam ir lieli grāmatu krājumi, taču, lai tie nekalpotu par apgrūtinājumu, izmanto šo nepieciešamību kā interjera papildinājumu. Ierīko pietiekami garus un platus sienas plauktus dažādos līmeņos un izkārto tur grāmatas. Ja grāmatas ir daudz, labāk tās izkārtot redzamā vietā pie sienas, nekā paslēpt atvilktnēs un skapī, aizņemot daudz vietas.
Gulta

Ja bez gultas, kur tiek gulēts, nav citas mīkstās mēbeles, kur brīvā brīdī atpūsties, lasot kādu grāmatu vai žurnālu, vai vienkārši patērzēt pa telefonu, tad šai gultai noteikti jābūt saklātai tā, lai tajā varētu pavadīt arī pārējo dienas laiku. Gultas saklāšanā izmanto gultas pārklāju, papildini to ar kādu mīkstu pledu un dekoratīviem spilveniem, lai uz segas, ar kuru pa nakti tiek gulēts, nebūtu jāsēž arī dienas laikā.

Piezīmju dēlis

Uzdotie mājas darbi, eksāmenu datumi, darba grafiks, lekciju saraksts un citas tik nepieciešamās lietas dažkārt tiek izkārtotas pa visu darba virsmu, taču, lai svarīgā informācija netiktu pazaudēta, var iekārtot piezīmju dēli pie sienas. Pie šī dēļa var ne tikai piespraust zīmītes, dažādus svarīgus dokumentus un atgādinājumus, bet arī kādu uzmundrinošu fotogrāfiju.

Telpaugi

Kādam telpaugam būtu jābūt katrā mājoklī, un jo īpaši studentu istabā, jo tie attīra gaisu, palīdz koncentrēties, atjauno enerģiju un uzlabo pašsajūtu. Izvēlies kādu telpaugu, kas prasa maz rūpes un spēj pielāgoties tavam dzīvesveidam, un izdaiļo ar to savu rakstāmgaldu, kādu telpas stūri vai palodzi, lai telpa tiktu piepildīta arī ar kādu svaigu un dabisku akcentu.

It īpaši studentiem ir svarīga katra stunda un minūte, lai paspētu visu izdarīt noteiktajos termiņos un neaizmirstu arī par miera stundām. Tieši tāpēc, lai laika uzskaite nebūtu vēl nervozāka, meklējot mobilo telefonu vai datoru laika iepazīšanai, pieliec pie sienas kādu modernu pulksteni, ko var ērti pārskatīt gan no gulēšanas, gan mācību zonas. Pulksteni vari izveidot pats, papildināt kādu veikalā iegādāto, vai izvēlēties kādu radošu risinājumu no veikala piedāvājuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!