Foto: Shutterstock

Bērnistabas ir īstā vieta, kur vecākiem izpausties ar radošumu, bet vienlaikus tas ir arī izaicinājums. Telpai jābūt ne tikai omulīgai, bet arī tādai, kur ir atvēlēts stūrītis rotaļām, mācībām un arī miedziņam. Iedvesmojoties no portāla "Houzz", aplūkojam neparastus bērnistabas interjerus, kas var kalpot par iedvesmu, lai arī savam bērnam izveidotu īstu pasaku valstību.

Pirātu tēma. Ja bērns ir liels pirātu fans, tad šāds telpas iekārtojums būs tieši laikā. Gultu var izveidot kuģa formā, istabā ienest dārgumu lādi vai arī pie sienas pielikt karti. Kā redzams fotoattēlā zemāk, šajā telpā dominē tumšie toņi, bet uz sienām ir milzīgi viļņi. Savukārt gulta ir kā īsts mākslas darbs, jo tā ir bagātīga ar koka izgriezumiem.


Alise Brīnumzemē. Kurš gan nav bērnībā lasījis slaveno grāmatu vai redzējis filmu par Alises piedzīvojumiem? Šajā bērnistabā ir īpašs tunelis, kas aizved uz rotaļu istabu. Turklāt - tas ir izveidots tā, lai būtu piemērots tikai bērniem.

Treniņu telpa. Ja vien vieta atļauj, tad telpu var ierīkot kā florbola, futbola vai basketbola laukumu. Perfekta vieta, kur nodoties sportiskajām aktivitātēm, ja nu gadījumā ārā ir slikti laikapstākļi.

Lūk, piemērs, kurā skaidri tiek parādīts, ka mājoklī var atvēlēt telpu drosmīgākām aktivitātēm, piemēram, klinšu kāpšanas sienai. Šeit gan jāpiebilst, ka labāk šādu sienu ierīkot, kad bērns ir paaudzies, jo citādi šāda aktivitāte mājās var beigties visai nelāgi. Tāpat nedrīkst aizmirst arī par drošību, piemēram, matračiem, kas pasargās bērnu kritiena brīdī un samazinās iespēju traumēties.

Četri vienā. Šādi ir izveidota aktivitāte bērniem, proti, konstrukcijai virsū var rāpties, to var izmantot kā pievilkšanās stieni, mākslas darbu galerijas stūrīti vai arī uz tās var uzklāt segu, lai radītu mazu štābiņu.

Šūpoles. Piekritīsiet, ka šūpoles bērnistabā - tas nudien ir īsts sapnis. Tikai jāņem vērā, ka tās kārtīgi jānostiprina, lai bērns nesavainotos. Drošības apsvērumu dēļ šūpoles iesakām iekārt tikai liela izmēra bērnistabā, citādi jautrā šūpošanās var beigties nelāgi.

Skatuve. Iespējams, šeit notiks paši labākie koncerti vai deju uzvedumi, kas jebkad ir redzēti. Nepieciešams būs vienā stūrī ielikt podestu, pie griestiem piestiprināt aizkarus, bet istabas vidū sanest krēslus vai pufus, lai varētu skatīties, kāds priekšnesums ir sagatavots.

Slepenais štābiņš. Ja vien griestu augstums atļauj, mājoklī var izbūvēt slepeno štābiņu, kur bērns var uzrāpties un nodoties savām aktivitātēm. Savukārt štābiņa malas var izveidot kā grāmatuplauktu, kur salikt ne tikai grāmatas, bet arī galda spēles.

Bērnībā teju ikviens bērns ir sapņojis par princešu vai prinču cienīgu dzīvi. Lai to ienestu arī ikdienā, vecāki var sarūpēt bērnam pašam savu pili. Kā redzams attēlā zemāk, pils ir papildināta ar slidkalniņu, kāpnēm, pa kurām nokļūt uz otro stāvu, kur atrodas guļvieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!