Foto: Shutterstock

Iekārtojot bērnistabu, parasti nav ieteicams interjerā iekļaut daudz mēbeļu vai priekšmetu, jo lielāko daļu telpas dienas laikā tāpat aizņem izmētātās rotaļlietas un citi nieki. Krēsls ir viena no mēbelēm, bez kuras iztikt ir teju neiespējami, tāpēc gribam tev parādīt oriģinālus variantus, kā šo priekšmetu padarīt bērniem tīkamu.

Lai bērns savā istabā justos nudien komfortabli, jāievēro dažādi principi, par kuriem plašāk vari lasīt šeit. Labs variants, kā "apiet" standarta krēslu iekārtošanu istabā, ir šāds – izveidot šūpuļtīklam līdzīgu, caurumotu sēžamo. Bērns tur varēs ieritināties gan lasot grāmatu, gan arī spēlējoties ar figūriņām.

Šāda vai citāda dizaina šūpuļkrēsls, kurš iekarināts griestos, tavai atvasei varētu šķist ļoti simpātisks un saistošs. Bērnistabā var izvietot mēbeles, kuras, iespējams, citās istabās nepavisam neiederētos.

Pašam savs vienvietīgais dīvāns, kurā justies kā princim vai princesei! Ērts dīvāniņš vai klubkrēsls gultas galā kalpo gan gaumīgam, gan praktiskam nolūkam. Pēc grūtās ik rīta mošanās, mazais varēs apsēsties pūkainajā mēbelē un iesākt dienu daudz patīkamāk.

Ja šobrīd esi krēsla meklējumos, uz kura bērns var apsēsties un pildīt mājas darbus, stiklots variants ir visnotaļ piesaistošs. Krāsu izvēlē būtu jāņem vērā kopējā interjera noskaņa, kā arī jāatrod tāds krēsls, kurš ir ērts ilgstošai sēdēšanai.

Bērnistabas atpūtas krēslus nevajadzētu izvēlēties pārāk mazus. Bērni aug kā sēnes pēc lietus, tāpēc lielāka mēbele kalpos ilgtermiņā.

Pufs ir viens no populārākajiem, taču interesantākajiem nestandarta sēžamo variantiem. Bērniem noteikti patiks ieritināties ērtajās bumbās, kā arī pielāgot tās savām vajadzībām. Šīs istabas interjerā papildus pufam izvietoti arī mēness formas šūpuļkrēsli, kuri sniedzas līdz pat grīdai.

Šo krēslu pluss ir vieglais materiāls, tāpēc bērns var pats tos pārvietot, kur vien sirds kāro.

Nereti viesistabā jeb dzīvojamajā telpā tiek izvietots klubkrēsls, kura galā izveidots pagarinājums, lai atpūtinātu kājas. Arī šādu variantu vari izmantot gan zēnu, gan meiteņu istabā – pie reizes būs apmierināta arī viņu interese, kā ir "būt pieaugušajam".

Šādi šūpuļkrēsli vecākiem reizēm atsauc atmiņā viņu bērnību – istabas stūrī sēdošu vecmāmiņu ar adīkli rokā un kūpošu dzēriena krūzi uz galda. Mūsdienās kļuvis populāri šādā krēslā pašūpoties arī bērniem, taču vispirms jāpārliecinās par tā stabilitāti.

Mazām dāmām varētu patikt stūra dīvāniņi ar dažādu krāsu spilveniem. Tie kalpo kā izteiksmīgs dekors un meitenēm ātri neapniks, jo dažādos vecumos pildīs nepieciešamo funkciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!