Foto: Publicitātes attēli
Itāļu dizaina studijas "Ovre Design" speciālisti radījuši ekskluzīvu telpu, kurā atspoguļojas interjera dizaina koncepcijas meistarība, – tas ir 65 kvadrātmetrus plašs dzīvoklis ar nosaukumu "Matilda" Itālijas pilsētā Redžio di Emilija, kas izveidots ne tikai par dzīvojamo telpu, bet arī dizaina kultūras un estētiskās gaumes paraugu. Katrs kvadrātcentimetrs ir rūpīgi pārdomāts un oriģinālas idejas īstenotas vissīkākajās detaļās, uzsver projekta autori.

Arhitekte un studijas īpašniece Džūlija Delpiano ar dizainers Korrado Konti apliecina, ka šo 65 kvadrātmetru lielo dzīvokli projektēt bijis lielāks izaicinājums nekā tūkstoš kvadrātmetru lielu villu. Delpiano norāda, ka viņas galvenais mērķis bija interjerā izcelt skaistuma būtību.

Lai izveidotu atvērtu dzīvojamo zonu, kurā ietilpst virtuve, atpūtas telpa un ēdamistaba, tika nojaukta nesošā diena. Mēbeles, interjera elementi un citas detaļas, kas izmantotas dzīvokļa iekārtošanai, izvēlētas no kvalitatīviem un ekskluzīviem ražotājiem – sākot no "Pivato" durvīm un beidzot ar "Binova" virtuves iekārtas virsmu un "FMG Shapes" marmora galdu. Mēbeles pie augstākās klases zīmoliem pasūtītas un izgatavotas īpaši šim dzīvoklim.

Guļamistaba veidota, iedvesmojoties no viesnīcu industrijas koncepta – samta gulta ar lielu galvgali, kurā ierīkota USB ligzda. Savukārt vannasistabā izvēlēti ekskluzīvi un kvalitatīvi produkti sākot no uzņēmuma "Gessi" jaucējiem līdz īpaši apstrādātām flīzēm ar atvērtu poru efektu. Lai gan vannasistaba ir kompakta, tā iekārtota, lai radītu plašuma sajūtu. Lai telpas padarītu gaišākas un radītu atspulgu spēli, liels uzsvars likts uz spoguļu, kristāla virsmu un dažāda apgaismojuma izvēli. Krāsas tika izvēlētas tādas, lai telpām piešķirtu enerģiju un dzīvīgu noskaņu, kuru papildina arī izteiksmīgas tapetes.

Katrā telpā dizaineri izvēlējās vienu galveno objektu, ap kuru veidot pārējo telpas iekārtojumu, lai tas būtu pielāgots izvēlētajam dekoram. Dizaineri aizrāvušies ar vintāžu un to uzskata par vienu no panākuma atslēgām, kas sekmējusi dzīvokli iekārtot ar tādiem priekšmetiem un aksesuāriem, kas veido šarmantu un elegantu vidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!