Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Izvēlēties mājoklim krāsas, mēbeles un pareizo izkārtojumu ir ļoti svarīgi, tomēr kopējo skatu un mājīgumu rada sīkumi un detaļas, kas aizņem telpas tukšās vietas. Lai gūtu iedvesmu, nav nemaz jāskatās ārzemju virzienā, tāpēc šoreiz ar piemēriem parādīsim, kā, izmantojot dažādus elementus, pašmāju cilvēki rada stilīgus interjerus.

Nelielu mājokļu īpašniekiem varētu šķist, ka viņu dzīvesvietās jau tā vietas ir maz, tāpēc par interjera elementu izvietošanu vispār var aizmirst. Taču tā nav taisnība, jo runa ir par esošās telpas izmantošanu, piemēram, kas tiek līmēts vai karināts pie priekšnama sienas, kādi plaukti izvēlēti, kur liktas krūzītes un kādam pulkstenim dota priekšroka. Detaļu kompozīcijas var izvietot arī uz palodzēm, un tām nebūt nav jābūt ārkārtīgi lielām.

Vai esi kādreiz domājis, kā mājas interjerā varētu izmantot tādu praktisku konstrukciju kā kāpnes? Ja lauku vai radinieku mājā atrodamas kādas trepes, kurām iespējams dot otro dzīvi, noteikti vērts to izmantot, jo tās var kalpot gan kā dvieļu pakaramais un grāmatu plaukts, gan arī iekarinamo gaismekļu turētājs. Kā šie varianti izskatītās dzīvē, skati šeit.

Viens no izplatītākajiem veidiem, kā uzfrišināt telpas skatu un arī radīt patīkamu aromātu, ir dekoratīvās sveces. Šajā gadījumā lielu lomu spēlē svečturi. To piedāvājums ir ārkārtīgi plašs – lieli, mazi, masīvi, trausli, grezni un pieticīgi. Ja esi liels sveču cienītājs, nav obligāti jāizvēlas viens svečturis ar daudzām svecēm. Stilīgi izskatīsies arī vairāki mazi sveču trauciņi, kas izkārtoti mājoklī.

Spilveni, grozi, trauki, plaukti un vēl un vēl – šajā galerijā esam apkopojuši stilīgas interjera detaļas, kuras radušas vietu dažādos Latvijas dzīvokļos. Iespējams, arī tevi kāds variants uzrunās un varēsi to pielāgot savai mājvietai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!