Runa nebūs par nevīžīgu "vecpuiša midzeni", kur vienā murskulī sapinies apģērbs, papīri un piegādāto ēdienu iepakojumi - šāda parasti ir pirmā asociācija, iedomājoties, kādā mājoklī mitinās vientuļš, jauns vīrietis. Apskatīsim stilīgu, ergonomisku un elegantu telpu, kurā valda vīrišķība.

"Iedomājoties par mājokli vecpuisim, man prātā nāk mūsdienīgs, seksīgi pamatīgs mansarda dzīvoklis pilsētas centrā. Man patīk, kādu personību telpai piešķir robusta arhitektūra - atklātas sijas, caurules un mūra sienas," resursam "styleathome.com" stāsta dizaineris Tims Lams (Design Maze).

Dizainera Tima Lama trīs pamatnoteikumi vecpuiša mitekļa iekārtošanai

  1. Ērts stūra dīvāns vai dīvānu komplekts ar daudzām sēdvietām, īpaši svarīgi tiem, kas rīko mājas ballītes ar daudziem viesiem.
  2. Universālas mēbeles, kas izskatās stilīgi un ir funkcionālas ikdienā.
  3. Dzīve ārpus rāmjiem, izklaides zona neaprobežojas ar dzīvojamo vai viesu istabu, lieciet virtuvei, kabinetam un balkonam strādāt dubultu slodzi, iekārtojiet tā, lai arī tur varētu uzņemt viesus.

Arī sievišķība ir nepieciešama

Stilīgs vecpuiša midzenis un studentu kopmītņu istaba nav gluži viens un tas pats. Robusto vīrišķību un puicisko bezrūpību atsvaidzina ar smalkumu un maigumu. "Līdzsvars ir svarīgs. Vecpuiši vēlas būt īsti mačo. Es to saprotu. Tomēr, ja plāno arī turpmāko dzīvi pavadīt kā rūdīts vecpuisis, telpā jāievieš arī kādas sievišķīgas detaļas, lai nolīdzinātu un piezemētu mitekļa rūpniecisko un robusto vidi," stāsta dizaineris.

Kā vīrišķīgo telpu padarīt vieglāku?

  • Spīdīga, gluda un monolīta grīda? Kādā telpas daļā novieto omulīgu, mīkstu paklāju.
  • Plašām telpām ar lieliem logiem var izvēlēties vieglus, caurspīdīgus aizkaru paneļus, vienkāršas un praktiskas auduma slejas, kas lieliski iekļaujas minimālisma stilā.
  • Ādas dīvānu vai klubkrēslu var kombinēt ar mīksta auduma pārseguma mēbelēm, piešķirot telpai omulīgu, eklektisku izskatu.

Audums, audums, audums

Jāizvairās no pārāk gaiša tekstila. Audums var lieliski kalpot kā fons vīrišķības izcelšanai. Pamatlikums - jāizvēlas smagas struktūras audums, bet par mežģīnēm, krokām un pūkām jāaizmirst! "Smagi, viegli kopjami, nodilumizturīgi audumi, piemēram, kokvilnas un poliestera sajaukums. Acīm un taustei tīkami, neburzīgi un diezgan vienkārši kopjami," skaidro Tims Lams.

Spēcīgs, vīrišķīgs materiāls ir āda. "Es neesmu ādas cienītājs, tomēr, iekārtojot vecpuiša dzīvokli, man patīk izmantot komfortablu ādas klubkrēslu vai dīvānu. Jā, ādu var saskrāpēt, tomēr tieši tas piešķir vīrišķīgai telpai raksturu un personību," stāsta dizaineris.

Kičīgi joki

Vīrišķīgajā telpā noteikti jāatspoguļojas arī tās iemītnieka interesēm un raksturam. Tims Lams iesaka istabā iekārt kičīgu lustru un pie sienas pielikt kādu interesantu mākslas darbu, tādējādi telpai piešķirot šarmu un krāsas. Savu dažādo stila izjūtu var izpaust arī vannas istabā, veidojot to vienā stilā ar pārējo dzīvokli, vai gluži pretēji - krasi atšķirīgu. Lams iesaka: "Piešķir vannas istabai seksīgumu ar neparastu jaucējkrānu!".

Lietu kārtība

Svarīgākā lieta - izplānot, kur un kā glabāt mantas. "95% vecpuišu mitekļu vienmēr būs nekārtīgi, tādēļ, lai no tā izvairītos, jau laicīgi ir jāiekārto vieta mantu glabāšanai." Dizaineris iesaka guļamistabā ierīkot plašu iebūvētu garderobi, pie gultas novietot ietilpīgus naktsskapīšus, savukārt tehnikai un multimedijiem izmantot bufetes veida skapi.

Pareizo krāsu izvēle

Krāsu izvēlei nav nekādu robežu. Tims Lams iesaka izvēlēties neitrālu fonu, uz kura izcelties izteiksmīgu krāsu, piemēram, sacīkšu sarkaniem, karaliski ziliem, sinepju dzelteniem un, protams, smaragdzaļiem elementiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!