Foto: Shutterstock
Parasti stikla priekšmetiem acis pārskrien diezgan ātri, jo caurspīdīgā daba tos uz citu lietu un mēbeļu fona īsti neizceļ. Pārvērst ikdienišķos traukus īstenos mākslas darbos ir pa spēkam ikkatram, tāpēc apkopojām interesantākās fotogrāfijas no vietnē "Instagram" publicētajiem variantiem.

Skaisti izskatīsies, ja saliksi dažāda veida stikla traukus blakus un tajos ievietosi dažādus augus. Jo vairāk, jo labāk!

A post shared by mr.plant (@mr.plantsa) on Jun 17, 2017 at 12:03pm PDT

Stikla vāžu kompozīcijas ir populārs variants, kā tiek izmantoti un krāšņoti stikla priekšmeti – saliec dažādas krāsas puķītes ūdenī un radi omulīgāku skatu telpai.

A post shared by 💗Syrine💗 (@sy_duck) on May 27, 2017 at 3:11am PDT

Ne vienmēr vāzē jāliek augi. Dažādi dekoratīvi, tematiski priekšmeti, piemēram, Lieldienu olas vai Ziemassvētku bumbiņas stikla traukos izskatīsies patiesi gaumīgi.

A post shared by Erica Canizales (@mzericalynn5) on Aug 17, 2017 at 10:21am PDT

Vāzes nav domātas tikai tam, lai tās turētu uz galda vai zemes. Acīm tīkams variants būs, ja iekarināsi tās griestos – tādā veidā stiklotie priekšmeti daudz vairāk "iekritīs" acīs.

A post shared by mr.plant (@mr.plantsa) on Jun 7, 2017 at 1:29pm PDT

Cik vienkārši, bet skaisti! Šādus variantus iespējams izmantot arī kā svečturus – saliec augu lapiņas vāzē, pielej ūdeni un augšpusē iestiprini sveci.

A post shared by James Murray (@addwater2day) on Apr 5, 2017 at 6:40am PDT

Paturpinot svečturu tēmu, arī tautā sauktās "ploškas" iespējams stilīgi salikt stikla traukos. Izvēlies tematisko krāsu, saliec dekoratīvos ziedus un augšpusē ļauj gozēties sveces liesmiņai.

Ja mājās kaut kur paslēpušies stikla trauki uz garām "kājiņām", tos droši liec lietā gan svētku dienās, gan arī ikdienā. Šādos traukos glīti izskatīsies dekoratīvie akmentiņi, kuri gaismā rotās visu telpu.

Vai tava vecā kafijas kanniņa savu laiku jau nokalpojusi un tagad stāv plauktā neaiztikta? Lūk, variants, kā piešķirt tai otro elpu!

A post shared by Saebom Lee (@renouveau_fleurs) on Nov 25, 2016 at 9:59am PST

Nozīme ir ne tikai trauka vai vāzes formai un saturam, bet arī novietošanas vietai. Šajā variantā vāzi labi izceļ koka rāmis.

A post shared by @woodbluess on Aug 17, 2017 at 5:26am PDT

Neskatoties uz to, ka vasara drīz būs aizvadīta, svētki turpinās visu gadu! Šāds akcents noteikti ienesīs skaistumu tavā mājā, terasē vai lapenītē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!