Foto: Shutterstock
Parasti valda uzskats, ka nelielas telpas nevajadzētu pārblīvēt ar mēbelēm, jo tās radīs smagnēju sajūtu un vizuāli telpu padarīs pārkrautu, bet arvien biežāk mūsdienās par labu lemts tiek tieši nelieliem dzīvokļiem un mājām, kur katrs kvadrātmetrs un stūrītis ir izmantots praktiski.

"Tava Māja" piedāvā ielūkoties portāla "Apartmenttherapy" apkopotajās 10 "Instagram" bildēs, kurās var smelties iedvesmu tieši mazu telpu iekārtojumiem un dizainiem. Kā var redzēt attēlos, arī mazas telpas var padarīt par mājīgām un īstenām dizaina pērlēm.

Šiks un elektika

Šī ēka Čikāgā ir lielisks pierādījums tam, ka mazo telpu vajag izmantot maksimāli praktiski. Piemēram, tajā ir izvelkams krēsls, kas ietaupa mājā vietu. Savukārt mājīgumu piešķir paklājs, grāmatu plauktiņš un iespaidīgais kafijas galdiņš, kurš izveidots no koka.

Industriālais praktiskums

Ja ēkas vai istabas griesti atļauj, tad mazo telpu var pārvērst pat divos stāvos. Šādi telpā tiks izmantots katrs placītis, kā arī tiks iegūts īpašais otrais stāvs, kurā var izveidot guļamistabu vai darba stūrīti. Ļoti eleganti ēkā izskatīsies arī dažāda ģeometriska stila risinājumi, piemēram, ģeometriski logi.

Tekstīliju pielietojums

Tekstīlijas un aizkari viennozīmīgi dzīvoklī rada mājīguma sajūtu. Šis iedvesmojošais dzīvoklis marokāņu stilā ir vēl viens pierādījums tam, ka mazā telpā var izveidot divu līmeņu stāvus, kā arī to var padarīt praktisku. Atpūtas zona nav piesātināta ar smagnējām un tumšām mēbelēm, bet tā vietā dota priekšroka gaišiem toņiem.

Košums un rotaļīgums

Let's go upstairs, oh, there's a hammock

A post shared by Shell House (@desq) on Aug 9, 2018 at 5:19am PDT

Lai gan pastāv stereotips, ka mazas telpas vajadzētu krāsot tikai gaišos toņos, to var arī pārkāpt. Šī telpa ir lielisks pierādījums tam, ka arī nelielās platībās var ienest košumu un ģeometriskus risinājumus. Kāpēc gan arī nelielajā telpā neievietot atmiņas no vasaras jeb skaistu šūpuļtīklu, kurā brīvi relaksēties un lasīt kādu sev tīkamu grāmatu.

Modernie risinājumi nelielā telpā

Šī nelielā māja, kas sevī apvieno šiku un mūsdienīgumu, pierāda to, ka arī mazas platības nav šķērslis, lai tajā ietilpinātu visu sadzīvei nepieciešamo. Mājā vietu rod ne tikai dažādi dizaina elementi, bet arī četrkājainais mīlulis.

Augu paradīze

Lai gan ierasts, ka augus dzīvoklī parasti liek uz grīdas vai uz palodzes - šī māja ir piemērs tam, ka mazā telpā augus var novietot arī citviet. Augi vietu atraduši iemīļotajā grāmatu plauktā, kā arī pie griestiem.

"Rustik" stila minimālisms

Arī nelielā telpā var ienest lauciniecisko un nedaudz antīko "rustik" stila noskaņu. Atklātā ķieģeļu siena telpai piešķir īstu odziņu, bet mājīgumu rada mīkstais paklājs, segas un dizaina mēbeles.

Atjaunotā vilciena otrā elpa

Smalks un pārdomāts dizaina risinājums piešķirts kādam atjaunotam vilcienam, kurā ir izveidota telpa dzīvošanai. Piemēram, virtuves interjerā dominē silto toņu gammas un klasiskas koka mēbeles, bet tam vēl mājīgumu piešķir atvērtā tipa trauku plauktiņi un paklājs. Kā norāda portāls, tad šis dzīvoklis ir ieturēts tādā stilā kā Šerloka Holmsa grāmatās.

Sapnis par namiņu kokā

Šī ēka viennozīmīgi uzjundīs atmiņas par bērnību, kad ikviens tīkoja par savu namiņu kokā. "Rustik" stila interjerā vietu radušas divas mājīgas gultas, iespaidīgs grāmatu plaukts, kur allaž grāmata būs rokas stiepiena attālumā un neparastā dizaina lampa, kas veidota no meža dzīvnieku ragiem.

Miteklis ar garāžas auru

Mazu, bet mīlīgu dzīvoklīti var izveidot arī garāžas noskaņām. Īpašs dizaina elements telpā ir tieši caurspīdīgās stikla garāžas durvis, bet maģisku pieskārienu telpā ir ienesusi lampiņu virtene. Protams, šādā mājoklī vietu nevarēs rast vairāki cilvēki, bet tā noteikti var kalpot par vietu, kur nesteidzīgi izbaudīt divvientulību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!