Foto: Shutterstock
Dzīve studio tipa dzīvoklī paver plašumus, bet tajā pašā laikā jābūt balansam, lai visas mēbeles un lietas novietotu kompakti, turklāt – telpā jāatvēl vieta arī guļvietai. Lai atvieglotu telpas iekārtošanas procesu, "Tava Māja" piedāvā radošas idejas gultas novietošanai studio tipa dzīvoklī.

"Tava Māja" no "Instagram" ir atlasījusi dažādus piemērus, kuros var smelties iedvesmu gultas izkārtojumam studio tipa dzīvoklī.

Ja griestu augstums atļauj, tad mājoklim var izveidot otro stāvu, kur novietot gultu vai arī pārvērst to par darba stūrīti.

View this post on Instagram

A post shared by Thalie St-Cyr (@thaliestcyr) on Feb 2, 2019 at 5:50am PST

Telpu vari nodalīt arī ar bīdāmo durvju palīdzību. Kā redzams attēlā zemāk, tad šī mājokļa iekārtošanai izmantots visai viltīgs gājiens, jo spoguļu durvis palīdz vizuāli paplašināt telpu.

View this post on Instagram

A post shared by William Hemming Associates Ltd (@williamhemming) on Feb 14, 2019 at 1:39am PST

Kā redzams, šajā foto gultasvieta ir izvēlēta virs garderobes. Savukārt kāpnes uz otro stāvu kalpo daudzpusīgi - tā ir vieta, kur ne tikai ierīkot savu mazo mājas bibliotēku, bet arī tajās var iebūvēt atvilktnes, kur uzglabāt nepieciešamās lietas. Savukārt uz pakāpieniem var salikt puķupodus.

View this post on Instagram

A post shared by Moi Inspo (@moi_inspo) on Feb 13, 2019 at 4:20am PST

Var talkā ņemt arī vienu no vienkāršajiem veidiem, proti, gultu no viesistabas atdalīt ar plauktu.

View this post on Instagram

A post shared by Cobalt Lofts (@cobaltlofts) on Feb 12, 2019 at 11:45am PST

Ja bīdāmo durvju ierīkošana mājoklī šķiet diezgan dārgs prieks, tad var izmēģināt lētāku variantu, proti, pie griestiem piestiprināt aizkaru stangu, lai šādā veidā radītu "viltus sienu" uz guļamistabu.

View this post on Instagram

A post shared by IKEA FAMILY MAGAZINE (@ikeafamilymag) on Feb 11, 2019 at 2:55am PST

Lūk, risinājums, ka gultu var nodalīt arī ar dīvānu. Tikai tas jādara tā, lai paliktu neliela eja uz gultu, proti, lai nesanāk tā, ka jārāpjas pāri dīvānam.

View this post on Instagram

A post shared by lexi (@alexandraribar) on Feb 10, 2019 at 11:43am PST

Kāpēc gan mājoklī neierīkot elegantu stikla sienu? Tikai jāņem vērā, ka aiz sienas allaž gultai jābūt saklātai, jo ciemiņi visu redzēs kā uz delnas.

View this post on Instagram

A post shared by Pineapple -iD (@pineapple.i.d) on Feb 8, 2019 at 8:57am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!