Foto: Shutterstock
Oriģinālu akcentu piekritējiem vai tiem, kuriem apnicis guļamistabas noformējums, varētu iepatikties rotaļīgā ideja gultas apakšmalai piestiprināt glītus "lindraciņus", kas gan telpu, gan gultu pārvērtīs teju līdz nepazīšanai. Romantiskas mežģīnes, raupjš lins, rūtains vai ziediem apdrukāts audums – šie ir tikai daži no variantiem, kādus gultas svārkus var izvēlēties.

Neatkarīgi no tā, kāds gultas pārvalks tiek izmantots, gultas svārki ir ļoti pateicīgs veids, kā akcentēt un izcelt telpu. Ļoti bieži šādi papildinājumi gultai redzēti viesnīcās, taču arī mājās guļamistabā var ko līdzīgu atdarināt, un kāpēc gan ne, ja tas rada patīkamu noskaņu un interesanti papildina interjeru.

Romantiskākai noskaņai telpā noteikti labi iederēsies tieši mežģīņu gultas svārki.

Gultas svārkus var piestiprināt dažādi. Pie gultas rāmja pielīmēt speciālu lentu ar kniedēm, piestiprināt uzsvārčus ar pogām, pašlīpošu lentu vai ko citu.

Gultas svārkus noteikti var saskaņot ar galvgali, gultas pārvalku vai pat aizkariem.

Eksotiskāka stila piekritējiem varētu patikt ideja par skarainiem uzsvārčiem, kas gultai piešķir interesantu dizainu.

Toties bērnistabā vislabāk izskatīsies tieši gaisīgais tills. Tas ir arī praktisks – nesmērēsies, ir viegls un rada gaisīgu, sapņainu noskaņu.

Vēl šāds gultas papildinājums ļoti veiksmīgi noslēpj rāmi. Tātad, ja apnicis gultas rāmis, nesteidz gādāt jaunu, ja tas vēl funkcionē gana labi, bet nomaskē to ar svārkiem.

Šāds papildinājums noteikti atstās arī kārtīgāku iespaidu par telpu, un klājums vienmēr izskatīsies gluži kā viesnīcā.

Ja esi nolēmis gultas svārkus šūt pats, izvēlies labi krītošu audumu, kas neburzās, nekrokojās un neatstāj nevīžīgu iespaidu.

Ko līdzīgu var piestiprināt arī, lai noslēptu mantas zem bērnu gultiņām, kas mēdz būt diezgan augstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!