Foto: Shutterstock
Ja vasara ir atnākusi kopā ar iedvesmu kaut ko pamainīt savā dzīvoklī vai mājā, ir divi ceļi izvēlei - veikt dramatiskas pārmaiņas un sākt savu interjera "dzīvi no jauna" vai iet otru vienkāršāko ceļu - pamainīt detaļas un noskaņu, lai pielāgotu to savām jaunajām vīzijām un sajūtām par mājīgumu.

Guļamistaba ir pateicīga telpa interjera eksperimentiem - tā ir istaba, kurā katru rītu mostamies jaunai dienai un darbiem. Pozitīvas izmaiņas šeit mūs iedvesmos "varoņdarbiem" arī citās dzīves sfērās - notraus putekļus, atvēli pārkārtojumiem nelielus finanšu līdzekļus un redzēsi, ka arī pavisam nelieli uzlabojumi tavā dzīves telpā sniegs prieku un gandarījumu

Krāsas veido noskaņu

Foto: Shutterstock

Nav noslēpums, ka krāsas ieteikmē mūsu garastāvokli un pašsajūtu - izvēlies savai gaumei un iekšējām noskaņām atbildošu krāsu savai guļamistabai. Kad krāsa ir skaidra, jāpadomā par īsto toni - spilgti toņi guļamistabai nav piemēroti un radīs nevajadzīgu trauksmes sajūtu. Vari izvēlēties arī, protams, sarkano un spilgti oranžo, bet padomā, vai šīs krāsas nav pārāk “enerģiskas”. Izvēlies šo krāsu “mierīgākus” un pieklusinātākus toņus.Tā, piemēram, nevajadzētu sienas krāsos spilgti debeszilas, pietiktu, ja tām būtu pavisam gaiši zili maigs tonis, jo tas telpā radīs miera un apgarotības noskaņu.

Izmanto radošu pieeju sienām

Foto: Shutterstock

Ja tavai gultai ir augsts gultas gals, kur nav līdz galam ērts un netiek pietiekami izmantots, padomā, vai tev tas patiešām ir noderīgs. Varbūt vērts gultas galu aizstāt ar gleznu, dekoratīvām sienas uzlīmēm vai krāsainu kanvasu. Šie elementi atdzīvinās telpu un padarīs to “personiskāku” - kalvasu veido no paša uzņemtas fotogrāfijas, ierāmē akvareli, ko uzdāvinājuši draugi dzimšanas dienā, vai uzaicini pazīstamu mākslas studentu uz sienas veidot romantisku gleznojumu.

Lai dzīvo spoguļi!

Foto: Shutterstock

Spoguļi ir oriģināls un tai pat laikā ļoti vienkāršs veids, kā mainīt interjeru guļamistabā. Ja novietosi spoguli pret logu, tajā atstarotā gaisma radīs plašuma un lielākas telpas efektu. Ja izmantosi lielu, uz grīdas novietotu spoguli interesantā rāmī, tam būs arī praktisks pielietojums - varēsi sevi aplūkot no galvas līdz kājām, pirms doties ārā no mājas. Spoguļa rāmi pieskaņo guļamistabas interjera stilam - ierāmēšanas darbnīcas piedāvā daudz un dažādu veidu rāmjus, kuros “ietērpt” savu jauno interjera akcentu.

Pārskati krājumus

Foto: Shutterstock

Ja tevi uzreiz pārņem vēlme doties uz veikaliem un patukšot savu bankas kontu, apstājies un padomā - noteikti ir vērts ielūkoties savus skapjos un plauktos, jo tur bieži vien slēpjas īsti dārgumi. Pārvelc ar jaunu interesantu audumu veco virtuves krēslu, atjauno un pieliec pie sienas malā nolikts vecus koka plauktus. Savām rokām vari izveidot rotaslietu turētāju vai skaisti izkārtot atvaļinājuma laikā savāktos gliemežvākus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!