Foto: Shutterstock
Guļamistabas iekārtošana nudien nav tas vieglākais uzdevums. Telpai jābūt mājīgai, omulīgai, bet tanī pat laikā praktiskai un komfortablai, un ne vienmēr ir viegli to visu apvienot vienviet, it īpaši tad, ja istaba nav liela. Lūk, daži padomi un interjera idejas, kas atvieglos iekārtošanu.

Vieta zem gultas

Visbiežāk telpas lielāko daļu aizņem gulta, tāpēc, ja vien ir iespēja, izmanto vietu arī zem gultas. Bieži vien gultas apakšā ir brīva vieta, kuru var izmantot mantu vai gultas veļas glabāšanai. Pēc fenšui mācības gan nav ieteicams zem gultas ilgstoši glabāt mantas, bet, ja nepaspēj izveidoties putekļu kārtiņa virs mantām, tad tas ir atļauts, galvenais, gultas apakšu neizmantot kā noliktavu, galu galā, mantas, kas netiek izmantotas, arī nav jāglabā. Līdzīgi var izmantot arī gultas kājgali, novietojot tur pītus grozus, kastes vai kādu mīksto sēžamo mēbeli, kur nolikt rīta halātu.

Rotu glabāšana

Bieži vien dāmas izvēlas savu rotu kolekciju glabāt tieši guļamistabā, tāpēc jāatvēl vieta arī šiem smalkumiem. Bagātīgāku kolekciju īpašniecēm var nepietikt ar vienu lādīti vai rotu kastīti, tāpēc var noderēt ideja par kādas sienas daļas papildināšanu ar korķa, filca klājumu vai arī vienkārši nelieliem āķīšiem, kur iekarināt vai piestiprināt rotaslietas. Šāds risinājums ļaus ietaupīt vietu no vairākām rotu lādēm, turklāt ērtāka būs arī kolekcijas pārredzamība.

Vaļējie plaukti ar aizkariem

Ja vaļējie plaukti gar sienām ir daudz un tie visi nokrāmēti ar mantām, rodas vēlme šo mēbeli aizklāt ar kādu audumu, lai tas viss nebūtu skatieniem atklāts. Šādu ideju patiesi var īstenot, ja negribas interjeru piesātināt ar sīkumiem, turklāt ar aizkariem var radīt arī attiecīgu noskaņu.

Netīrās veļas zona

Guļamistabā ar skapi noteikti jāpārdomā tas, kur tiks glabātas netīrās drēbes, ja vien nav izveidojies ieradums to visu uzreiz nolikt netīrās veļas grozā vannasistabā. Lai jaka, bikses, kleita, zeķes un citi apģērbi nemētātos uz gultas, krēsla vai skapī, ir vērts ieviest veļas grozu vai kasti, kur to visu glabāt vienuviet un tad, kad tas ir pilns, var nest drēbes mazgāties. Patiesībā šī ideja noderēs arī tiem, kam nav vietas veļas grozam vai kastei pie veļas mašīnas vai tās tuvumā.

Naktsskapītis – nepieciešamība

Iespējams, vairums domās, ka naktsskapītis ir vien interjera papildinājums, taču patiesībā šāda mēbele ir pat ļoti nepieciešama, lai glabātu dažādus niekus un sīkumus, kam nepieciešams atrasties rokas stiepiena attālumā. Naktsskapīša izvēlei ir jābūt pārdomātai – tas nevar būt nedz pārāk liels, nedz arī pārāk mazs, lai visam pietiktu vietas.

Lasāmvielas glabāšana

Ja esi lasīšanas cienītājs pirms naktsmiera, parūpējies par to, lai būtu vieta, kur ērti un aizsniedzami glabāt literatūru. Tas var būt neliels plauktiņš, virsma uz naktsgaldiņa vai atsevišķs grozs, kaste vai statīvs tieši lasāmvielas glabāšanai. Ar šādiem papildinājumiem var bagātināt interjeru un padarīt to oriģinālāku.

Palodzes izmantošana

Logam guļamistabā visbiežāk netiek pievērsta liela uzmanība, taču būtu vērts to neatstāt novārtā un izmantot ne tikai gaismas kliedēšanai, bet arī noskaņas radīšanai. Izkārto uz palodzes telpaugus, vai arī, ja tā ir platāka, spilvenus, lai kādā brīdī var laiski apsēsties tur un baudīt skatu pa logu.

Guļamzonas norobežošana

Ja telpa ir liela un tajā bez gultas atrodas arī spoguļgaldiņš, liels skapis un citas mēbeles, ir vērts padomāt par zonu atdalīšanu. Virs gultas var iekārt gaisīgu baldahīnu vai aizkariņus, kas izklājas apkārt gultai - šād noformējums arī radīs ļoti romantisku noskaņu. Gultas zonu var nodalīt arī ar aizkariem, kas iekārti kādā stangā. Šāds risinājums veiksmīgi atdalīs guļamzonu no citām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!