Foto: Shutterstock
Gultas klājums rada visnotaļ lielu iespaidu par interjeru guļamistabā kopumā, tamdēļ gultas pārvalkam, dekoratīvajiem spilveniem ir liela loma. Ja pašam trūkst ideju, kā radīt omulīgu noskaņu guļamistabā ar gultas klājuma palīdzību, aplūko šīs idejas, kur iedvesmas neaptrūksies nemaz.

Pēdējā laika aktualitāte ir drukāti attēli uz audumiem, un šo tendenci vērts izmantot spilveniem. Šajā gadījumā tās ir meža ainavas, briedis tuvplānā, bet tikpat labi tā var būt ziedu pļava, saulriets vai pludmale, kas nu kuram labāk tīk. Vēl labāk, ja katru sezonu šos apdrukātos spilvenus var pamainīt, tad noformējums tik drīz nešķitīs vienmuļš.

A photo posted by @dominica.888 on Jan 15, 2017 at 3:49am PST

Nereti pati istaba ir tik neitrāla, ka tieši gultas klājumam jābūt tam iespaidīgajam un košajam, lai telpa ''atdzīvotos''. Zilo toņu salikums lieliski harmonē ar bildi pie sienas, tamdēļ viss šķiet jo īpaši saskaņots.

A photo posted by InterDecor (@inter.decoracao) on Nov 24, 2016 at 11:21am PST

Gultas klājums var būt kā audekls māksliniekiem – izvēlies tekstilijas, faktūras, krāsu salikumus un musturus dažādus, nepārspīlējot ar dažādību, bet ieturot visu gaumes robežās. Piemēram, šajā gadījumā kokvilna lieliski sasaucas ar mākslīgās kažokādas segu gultas galā, tāpat vienkrāsainību audumos dzīvespriecīgi atsvaidzina punktainie raksti.

A photo posted by InterDecor (@inter.decoracao) on Nov 24, 2016 at 11:02am PST

Arī svītraini motīvi nevar būt par daudz. Šis piemērs veiksmīgi atspoguļo to, ka pat dažādi svītrojumi var izskatīties gaumīgi, turklāt ne tikai gultas pārvalkā, bet arī paklājā un ierāmētajā plakātā pie sienas.

A photo posted by InterDecor (@inter.decoracao) on Nov 24, 2016 at 10:42am PST

Jebkurš gultas klājums izskatīsies pilnīgāks un mājīgāks, ja virsū pārklājam uzklāsi arī kādu mīkstu pledu, piemēram, adītu. Saskaņojot to ar dekoratīvajiem spilveniem, kopskats būs iemūžināšanas vērts.

A photo posted by InterDecor (@inter.decoracao) on Nov 24, 2016 at 10:26am PST

Lai arī gultas klāšana katru dienu var šķist nogurdinoša un lieka nodarbe, kopskats istabā ar pārdomātu klājumu atsver visas pūles un telpa allaž izskatīsies mājīga.

A photo posted by InterDecor (@inter.decoracao) on Nov 24, 2016 at 9:41am PST

Ja negribas aizrauties ar bieziem gultas pārvalkiem un daudziem spilveniem, gultas galā noklāj vien kādu dekoratīvu sedziņu, lai gultā var arī piesēst, nenosmērējot gultasveļu.

A photo posted by Emmelie Björk (@emmzaan) on Oct 5, 2015 at 8:13am PDT

Spilvenu gultas klājumā nekad nevar būt par daudz.

Ja gadījumā gultasveļa nav tā pieskaņotākā interjeram, tieši pārvalks glābs situāciju un kopskatu telpā radīs saskaņotu, tāpēc labāk investē vienā pieskaņotā pārvalkā – tad segas, spilveni apakšā varēs būs jebkādi.

A photo posted by A R T D E C O (@thedecofloor) on Jan 20, 2017 at 2:41am PST

Ne vienmēr gultas klājumam jābūt perfektam. Arī nevīžīgs paskats dažreiz izskatīsies ļoti labi, ja vien pārvalks, sega ir tam piemēroti. Lins un kokvilna tam derēs visnotaļ labi.

A photo posted by güzel. (@entaari) on Jan 20, 2017 at 2:22am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!