Foto: Shutterstock

Pat tad ja vienmēr centies uzturēt kārtīgu savu guļamistabu, vienalga neizdodas tajā ieviest tādu kārtību, kāda atspoguļota glancētajos žurnālos un dizaina fotogrāfijās? Tam par iemeslu pavisam iespējams ir kāda no turpmāk minētajām kļūdām.

Gultas klājums

Lielu iespaidu par kārtību guļamistabā ietekmē gultas klājums. Protams, daudziem tīk radošais bardaks, tomēr ar nesaklātu gultu necerēt tikt pie kārtīga kopskata. Nepietiek vien ar to, ka sega un spilveni ir kārtīgi saklāti, nepieciešams arī gultas pārvalks, kas neliks gultai izskatīties tā, it kā kāds tikko no tās būtu izlīdis. Ar gultas pārvalku var ne tikai radīt kārtības sajūtu, bet arī papildināt interjeru. 

Kvalitatīva gultas veļa

Ja netiek izmantota gultas veļa, lielu iespaidu par kārtību rada gultas veļas kvalitāte. Arī tad, kad gultas pārvalks vakarā tiek noņemts, ir patīkami atrasties kārtīgā telpā, bet, ja pārvalki ir saburzīti un palags burzās, kopskats vairs nav no tīkamākajiem. Palagam vajadzētu būt redzamam tikai tad, kad iekāpj gultā, un tam noteikti nevajadzētu vietām rēgoties gar gultas malu, it īpaši tad, ja tas nav pieskaņots gultas veļai. Jebkuras gultas veļas vai pārvalka izvēlē īpaša uzmanība jāpievērš kvalitātei. Diemžēl ir iespējams iegādāties arī tādu gultas veļu vai pārvalkus, kas pēc dažām mazgāšanas reizēm zaudēs krāsu, sāks velties un balēt, tāpēc audums neliecinās par jaunu esam. Ar kvalitāti vienmēr var panākt vēlamo rezultātu.

Gludināšana

Gultas veļai ir jābūt gludinātai, ja vien tā nav no neburzīga materiāla, piemēra, flaneļa. Kokvilnas un satīna gultas veļa pēc mazgāšanas noteikti prasīs karsta gludekļa pieskārienu vairākkārt, tāpēc to der atcerēties pēc katras tīras gultas veļas klāšanas reizes.

Dekori

Arī guļamistaba nav izņēmums, un tajā ir jābūt kādam dekoram un interjera papildinājumam, kas ne tikai bagātinās telpas kopējo skatījumu, bet arī radīs kārtīguma sajūtu, ja vien tie tiks gaumīgi izvēlēti. Vai nu kāds dekoratīvs paklājs, pleds, telpaug, pufs, spilveni, kāds gaismas objekts vai sienas rotājums. Ir vērts atsvaidzināt guļamistabas kopējo skatījumu ar personalizētiem interjera papildinājumiem.

Krāsas

Ar krāsām var panākt gan vēlamo, gan nevēlamo, un bieži vien, pārāk daudz krāsu ieviešana guļamistabā var radīt bardaka sajūtu. Ja gultas klājums ir vienā rakstā, aizkari pavisam citā, paklāji vēl atšķirīgākā krāsā un sienas plauktos saliktas raibas grāmatas, kopskats var rasties nekārtīgs pat tad, ja istabā ir visnotaļ kārtīgs. Nesaraibini telpu, izvēlies maksimums trīs dominējošos toņus, un ievies telpā vairāk gaismas. Ar apgaismojumu var ne tikai radīt plašuma sajūtu, bet arī priekšstatu par tīrību un kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!