Foto: Shutterstock
Guļamistabas reti kad ir lielas un plašas, un pareizi vien ir, jo telpa paredzēta vien naktsmieram, un tam plašums nav vajadzīgs, ja nu vienīgi pietiekami ērta un liela gulta. Lai pārējā telpa neizskatītos nospiedoši maza, aizņemies šos padomus, kā viltīgi telpu padarīt šķietami lielāku.

Vai tā būtu lielāka vai mazāka gulta, tam pat nav nozīmes, bet sienai aiz gultas nevajag būt tukšai vai tikai ar vienu bildi rotātai. Šim nolūkam aizlienē ideju par plauktu sistēmu pie sienas, kur glabāt grāmatas, foto albumus, aksesuārus un bildes rāmīšos.

Daniel Island 4

Nelielām guļamistabām vislabāk derēs mēbeles bez rokturiem. Šādas mēbeles nepievērsīs sev tik lielu uzmanību, tāpēc telpa vizuāli šķitīs plašāka.

Master bedroom

Spogulim vajadzētu atrast vietu teju katrā telpā, jo tie patiesi mēdz darīt brīnumus. Arī nelielā guļamistabā spogulim vērts atrast vietu, un tās var būt skapja durvis. Tikpat labi ar spoguļu posmiem var noklāt sienu un telpa uzreiz izskatīsies divreiz plašāka.

JADO DECOR CHRISTINE TSINGELIDIS COLE STREET

Telpai nudien nav jābūt ar vienādu krāsu sienām. Trīs sienas var būt krāsotas vienā tonī, bet to, pie kuras novietots gultas gals, rotāt ar kādu dekoratīvu tapeti, zīmējumu uz sienas vai citas krāsas klājumu. Telpas vizuālais noformējums no tā tikai iegūs.

Duck Egg and Pink Bedroom

Guļamistabā liela loma ir arī apgaismojumam, un to nevajadzētu žēlot, pat tad, ja nemīli daudz lasīt pirms miega. Viens gaismeklis pie griestiem vien to labāko efektu nesniegs, un papildus tam noteikti gultas galā katrā pusē izvieto nakts lampiņu.

Traditional Bedroom

Arī dekoratīvus sienas elementus mazās guļamistabās nevajadzētu smādēt. Tie var būt veidoti no grafiskiem elementiem, spoguļu lauskām, trīs dimensionāliem materiāliem un citiem interesantiem motīviem.

Master Bedroom

Apdomā, vai konkrētajam telpas plānojumam izvēlēts tas atbilstošākais mēbeļu novietojums. Nereti telpa izskatās krietni lielāka, ja gultu novieto citādāk, piemēram, otrā virzienā vai pie citas sienas, un ne vienmēr tā vislabāk izskatīsies telpas vidū.

Bellechasse 2

Vertikālas formas papildinājumi telpai vienmēr piešķirs papildu apjomu. Tas var būt imitēts pārģērbšanās kabīnes aizsegs, vertikāla izmēra mākslas darbi pie sienām vai puķu vāzes uz statīviem istabas stūros. Arī naktslampiņu izvēlies paaugstinātu, plauktos pie sienām liec garākus un aizkarus tādus, kas sniedzas līdz zemei.

Historic Caretaker

Kas attiecas uz sienas krāsojumiem un dekoratīvām tapetēm, neizvēlies smalkus musturus, jo tie vizuālu telpu sašaurinās. Iespaidīgi izskatīties lielformāta attēli, lieli ornamenti, motīvi un plašas ainavas.

Riverside Residence Two - Miami, FL
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!